Η συζήτηση για να δίνονται τα ονόματα των παραβατών στη δημοσιότητα άνοιξε τον περασμένο μήνα, μετά από τη γνωστοποίηση πως επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 647.000 ευρώ σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ για πρακτικές αισχροκέρδειας, επιβάλλεται, με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.
«Σε έλεγχο που διενήργησαν ελεγκτές της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) διαπιστώθηκε ότι πωλούσε με μεγαλύτερο μεικτό περιθώριο κέρδους κατά παράβαση του άρθρου 21 (παρ. 4β) της από 20/3/2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α’ 68) «Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού Covid-19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης», αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
Νομικό εμπόδιο η δημοσιοποίηση των ονομάτων
Ωστόσο το όνομα του σούπερ μάρκετ δεν είχε δοθεί στη δημοσιότητα, καθώς υπήρχε «νομικό θέμα μέχρι την οριστικοποίηση των προστίμων διότι μεσολαβεί διάστημα προσφυγών».
Σε δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης είχε αναφέρει πως δεν επιτρέπει ο νόμος να δίνει στη δημοσιότητα τις επωνυμίες των σούπερ μάρκετ που κερδοσκοπούν ενώ στην ερώτηση για ποιο λόγο δίνονταν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία για τις επιχειρήσεις εστίασης που εντοπίστηκαν να παραβιάζουν τα μέτρα για τον κορωνοϊού είπε ότι το προέβλεπε ο νόμος καθώς ήταν κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία.
Πλέον όμως αυτό το πλαίσιο αλλάζει και τα στοιχεία όσων εντοπίζονται να λειτουργούν με πρακτικές αισχροκέρδειας, θα δίνονται στη δημοσιότητα.
(Iefimerida – φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Μόσχα ζητάει εξηγήσεις από το Βελιγράδι για την πώληση όπλων στην Ουκρανία
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 14 Νοεμβρίου
- Τραμπ για Όρμπαν: «Θα έπρεπε να σέβονται την Ουγγαρία και αυτόν τον ηγέτη»
- Ο υπαινιγμός του Τραμπ έχοντας τον Όρμπαν δίπλα του ακούστηκε μέχρι τις Βρυξέλλες (video)
- Γάζα: Το Αζερμπαϊτζάν δεν σχεδιάζει να στείλει ειρηνευτικές δυνάμεις εάν δεν σταματήσουν οι συγκρούσεις
- Κυβερνητικές πηγές για την αποχώρηση του υφυπουργού Ευάγγελου Τουρνά
- Αποχώρησε από την θέση του υφυπουργού ο Ευάγγελος Τουρνάς
- Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η φορολογική μεταρρύθμιση
- Πολλά και ενδιαφέροντα είπε ο Δένδιας για την τεχνητή νοημοσύνη και όχι μόνο
- Η προειδοποίηση του «Δράκου» που πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη









