Στέφανος Κασσελάκης: «Εκλέχθηκα για την ανθρωπιά μου και για τη βούλησή μου να σπάσω αυγά»

«Δεν εκλέχθηκα στην θέση στην οποία είμαι όπως γνωρίζετε για την πολιτική μου προϋπηρεσία, αλλά για την ανθρωπιά μου και για τη βούλησή μου να σπάσω αυγά»: Με αυτή τη φράση ξεκίνησε τη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να δώσει τη συνέντευξη αυτή, την ώρα που οι 11 αποχωρήσαντες βουλευτές από την Κουμουνδούρου ανακοίνωναν το όνομα της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας που συγκροτούν.

«Εμείς δεν χρωστάμε 700 εκατ. ευρώ» ανέφερε, απαντώντας σε ερώτηση του Αντώνη Σρόιτερ για τα οικονομικά του κόμματος.

Μιλώντας για τις ευρωεκλογές, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο συμπαγές κόμμα από ποτές και ανέφερε ότι: «Πάμε για την ανατροπή. Αυτός είναι ο στόχος μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα».

Παράλληλα, είπε ότι θέλει να σεβαστεί τους ψηφοφόρους και γι’ αυτό δεν θα συμπεριλάβει επωνύμους-«σελέμπριτι» στα ψηφοδέλτια.

Αναφερόμενος στη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε: «Έχουν γίνει πολλά, έχουμε περάσει πολλά. Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει πάρα πολύ καλά τι έχει συμβεί και μπορεί μόνος του να βγάλει τα συμπεράσματά του. Είμαι προσηλωμένος στο να ενώσω τον δημοκρατικό κόσμο. Με ένα κόμμα ευρύ και αξιοκρατικό. Έχω αναλογιστεί τις αποφάσεις μου και τις προθέσεις των άλλων, αλλά αναλογίζομαι την πραγματικότητα της χώρας. Ο γέγονε, γέγονε. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει κόμμα των μελών».

Πρόσθεσε ακόμη: «Περάσαμε μία διάσπαση, θα υπάρξει όμως μια μεγάλη ανανέωση, μία ριζική ανασυγκρότηση. Χρειάζεται ένα σχέδιο και το έχουμε, ο κόσμος θα το δει».


(με πληροφορίες από protothema. gr / photo: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί