Στο Συμβούλιο της Επικρατείας συζητήθηκαν οι αιτήσεις ανεμβολίαστων κατά του COVID-19, οι οποίοι ζητούν να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση που προβλέπει την μηναία καταβολή προστίμου των 100 ευρώ για όσο διάστημα παραμένουν ανεμβολίαστοι.
Μεταξύ αυτών που έχουν προσφύγει στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είναι ένας πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, δύο αρεοπαγίτες, ένας πρώην πρόεδρος Εφετών, δύο δικηγόροι, ένας γιατρός, ένας ιερέας, ένας συνταξιούχος εκπαιδευτικός και ιδιωτικοί υπάλληλοι, όλοι άνω των 60 ετών.
Οι νομικοί παραστάτες του Δημοσίου ζήτησαν εγγράφως την αναβολή συζήτησης των υποθέσεων, ενώ παράλληλα επισήμαιναν εγγράφως ότι σε περίπτωση κατά την οποία απορριφθεί το αίτημα αναβολής, δεν θα έχουν φυσική παρουσία στην Ολομέλεια του ΣτΕ και για το λόγο αυτό κατέθεσαν δήλωση παράστασης.
Από την πλευρά των προσφευγόντων, τονίστηκε πως εάν το ΣτΕ απορρίψει τις αιτήσεις ακύρωσης των ανεμβολίαστων για το θέμα του προστίμου, τότε η Πολιτεία θα προχωρήσει ένα ακόμα βήμα και θα υποχρεώνει τους ανεμβολίαστους να πληρώνουν τα νοσήλια σε περίπτωση κατά την οποία νοσήσουν. Το μηνιαίο πρόστιμο των 100 ευρώ χαρακτηρίστηκε «κατάπτυστο» και υποστηρίχθηκε ότι αποτελεί «ωμό ανήθικο εκβιασμό», αφού τίθεται το δίλημμα «ή εμβόλιο ή το μηνιαίο πρόστιμο των 100 ευρώ». Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε, θα μπορούσαν να επιβληθούν άλλα ηπιότερα μέτρα, εκτός του προστίμου.
Η Ολομέλεια του ΣτΕ επιφυλάχθηκε να εκδώσεις τις αποφάσεις της.
(dikastiko. gr / photo: intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Άνδρας σε παραλία… ορμάει πάνω σε λευκό καρχαρία! Αυτός είναι ο λόγος, vid
- Κωνσταντοπούλου: Η κυβέρνηση καταρρέει
- Η ιταλική κυβέρνηση ενέκρινε την παράταση της μείωσης των φόρων στα καύσιμα
- Το Κίεβο λέει πως η Ουκρανία αποτέλεσε στόχο σχεδόν 500 ρωσικών drones και πυραύλων
- Άκης Σκέρτσος: Τι μένει καθαρά στην τσέπη ενός νέου εργαζόμενου μετά τα μέτρα ενίσχυσης των εισοδημάτων
- Το Ιράν θα πρέπει “να συνάψει συμφωνία” με τις ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου, σύμφωνα με τον πρώην ΥΠΕΞ Ζαρίφ
- Στη φυλακή ο 54χρονος κατηγορούμενος για τον θάνατο μητέρας και αδελφής στου Ζωγράφου
- Σεξουαλική παρενόχληση παιδιών σε εξωσχολικές δραστηριότητες: Ο δήμαρχος του Παρισιού ανακοινώνει σχέδιο
- Ανασχηματισμός: Αυτές είναι οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν
- «Βαποράκι» με κοκαΐνη στα δίχτυα του Λιμενικού – Αυξάνονται οι έλεγχοι









