Στ. Πέτσας: Δεν υφίσταται κανένα θέμα ανασχηματισμού

Για τους ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι θα αυξηθούν οι έλεγχοι σε όλη τη χώρα και θα γίνει μια προσπάθεια ομογενοποίησης των προστίμων και των διοικητικών κυρώσεων.

«Ο εχθρός μας είναι ο συγχρωτισμός. Επομένως πρέπει να αποφεύγονται με τον ίδιο τρόπο φαινόμενα συγχρωτισμού ανεξαρτήτως του μεγέθους των καταστημάτων» υπογράμμισε σημειώνοντας «ένα μικρό κατάστημα ή ένα μεγάλο κατάστημα έχει τον ίδιο κίνδυνο διασποράς του ιού». «Εχθρός μας είναι ο συγχρωτισμός και θα ανακοινωθούν μέτρα για την ομοιόμορφη αντιμετώπιση του κοινού εχθρού» προσέθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενο νέο lockdown σημείωσε: «Έχουμε βάλει ως πρώτη προτεραιότητα την προστασία της δημόσια υγείας. Είμαστε έτοιμοι να το ξανακάνουμε σε οποιαδήποτε άλλη φάση αν χρειαστεί. Δουλεύουμε με γνώμονα αυτά που έχουμε κατακτήσει, δηλαδή την ατομική ευθύνη και τη συλλογική ωριμότητα για να μην χρειαστεί. Είμαστε έτοιμοι να επαναξιολογήσουμε τη φάση στην οποία βρισκόμαστε και να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα. Δεν υπάρχει καμία έκπτωση στην δημόσια υγεία».

Για τις προσδοκίες της κυβέρνησης από την επίσκεψη στο Ισραήλ σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά ο κ. Πέτσας είπε: «Όλο το τελευταίο διάστημα έχουμε αναπτύξει ένα πλέγμα πρωτοβουλιών για να ενισχύσουμε τη θέση μας και να προάγουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στην περιοχή. Ένα μεγάλο βήμα έγινε με τη συμφωνία που είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών με την Ιταλία και συνεχίζουμε τις προσπάθειές και με τις υπόλοιπες χώρες». Προσέθεσε ότι η επίσκεψη στο Ισραήλ δεν αφορά μόνο θέματα γεωπολιτικής αλλά και θέματα που αφορούν στις επενδύσεις, την ενέργεια και τον τουρισμό.

Απαντώντας σε ερώτηση για σχέδια εισβολής της Τουρκίας στη χώρα μας που διέρρευσαν σε ιστότοπο υπογράμμισε: «Εμείς θα κάνουμε πάντα αυτό που χρειάζεται για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί».

Επίσης αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα είπε ότι ήταν θέμα συζήτησης του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, και επιφυλάχθηκε να απαντήσει για το ενδεχόμενο να ζητήσει ο πρωθυπουργός να επιβληθούν κυρώσεις από την ΕΕ στην Τουρκία.

Τέλος, ο κ. Πέτσας ξεκαθάρισε ότι δεν υφίσταται κανένα θέμα ανασχηματισμού ενώ για το ενδεχόμενο σύγκλησης συμβουλίου πολιτικών αρχηγών είπε ότι δεν υπάρχει θέμα σύγκλησης συμβουλίου πολιτικών αρχηγών αυτό το διάστημα, υπάρχει όμως συνεχής ενημέρωση όλων των πολιτικών κομμάτων.

(ΦΩΤΟ:Eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί