«Στην Κρήτη, ιδιοκτήτης έκοψε ρεύμα και νερό σε αναπληρώτρια εκπαιδευτικό, επιχειρώντας να την εξαναγκάσει σε έξωση. Η εκπαιδευτικός, που υπηρετεί σε σχολείο της περιοχής, βρέθηκε χωρίς βασικές παροχές, χωρίς άμεση κρατική παρέμβαση. Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί καλούνται να υπηρετήσουν την παιδεία σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, συχνά με χαμηλούς μισθούς και χωρίς στήριξη για στέγαση», αναφέρει, μεταξύ άλλων, το κόμμα των «Σπαρτιατών», σε ανακοίνωσή του και υπογραμμίζει ότι «η Πολιτεία οφείλει να διασφαλίσει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για όσους υπηρετούν το δημόσιο σχολείο».
Παράλληλα, οι «Σπαρτιάτες» απαιτούν, όπως σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους, «άμεση θεσμική παρέμβαση με ενίσχυση των μέτρων προστασίας για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, συμπεριλαμβανομένης της παροχής στέγασης ή επιδόματος ενοικίου και θεσμοθέτηση διαδικασιών για την άμεση αντιμετώπιση καταχρηστικών ενεργειών ιδιοκτητών, όπως η διακοπή βασικών παροχών».
Τέλος, το κόμμα επισημαίνει ότι «η παιδεία είναι θεμέλιο του έθνους και δεν θα ανεχθούμε την απαξίωση των λειτουργών της».
(ΑΠΕ – ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πρωταθλητής η Ελλάδα στη μείωση της φοροδιαφυγής – Κάτω από 10% το «κενό» ΦΠΑ το 2024 – Μείωση 55% σε μια 5ετία
- GRITA 2: Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για τις έρευνες βυθού της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Ιταλίας
- Παράτησε την δουλειά της και περπάτησε μόνη της 5.700 χιλιόμετρα σε όλη την Αμερική, vid
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Τα αδικήματα που προσάπτει η Ευρωπαία Εισαγγελέας στους κατηγορούμενους από την Κρήτη
- Ηράκλειο: Χειροπέδες σε 28χρονο αλλοδαπό για απόπειρα ληστείας και ναρκωτικά
- Δυστοπικό σενάριο με συγκρούσεις ρομπότ και απογοητευμένων ανθρώπων στους δρόμους της Ευρώπης
- Οικονομική διπλωματία: 760 δράσεις σε 70 χώρες προωθεί η Ελλάδα το 2026 με μπαράζ εξωστρέφειας
- Το τραγούδι των ’80s που μπήκε ξανά στα charts λόγω της σειράς Stranger Things! vid
- Γρεβενά: Εξιχνιάστηκε, έπειτα από πολύμηνη έρευνα, κλοπή τιμαλφών από μοναστήρι – Δύο αλλοδαποί δράστες
- Δράμα: Και φέτος στη χριστουγεννιάτικη «Ονειρούπολη», το «Σπιτάκι Κυκλοφοριακής Αγωγής» της ΕΛΑΣ









