Σούπερ μάρκετ: Παραμένει το όριο των δύο χιλιομέτρων – Διευκρινίσεις Σταμπουλίδη για τα SMS- Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε!

Αν καταλάβουν οι πολίτες τι γίνεται θα είναι θαύμα!

Σε διευκρινίσεις για το άνοιγμα του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 5 Απριλίου, προχώρησε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Αναφερόμενος στη διαδικασία των αγορών είπε, πως οι καταναλωτές θα πρέπει πρώτα να κλείνουν ραντεβού με το κατάστημα και αφού λάβουν μήνυμα από αυτό για την επίσκεψή τους συγκεκριμένη ώρα και μέρα, στη συνέχεια θα στέλνουν μήνυμα στο 13032 με το όνομά τους, για να λάβουν έγκριση, η οποία ισχύει για τρεις ώρες.

Με αυτά τα αποδεικτικά ο καταναλωτής θα μεταβαίνει σε οποιοδήποτε σημείο βρίσκεται το κατάστημα, είπε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Μάλιστα, διευκρίνισε πως για το λιανεμπόριο δεν ισχύει ο περιορισμός των 2 χιλιομέτρων από το σπίτι μας κι ότι επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις, ενώ θα υπάρχει «κόφτης» στο δεύτερο μήνυμα μέσα στην ίδια μέρα.

Πρόσθεσε ότι οι αγορές σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων θα γίνονται με την αποστολή sms 2 στο 13033, ενώ όπως ανέφερε συνεχίζει να ισχύει ο περιορισμός των μετακινήσεων των 2 χιλιομέτρων από την κατοικία του καταναλωτή.

Μάλιστα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, απάντησε με ένα παράδειγμα: «Δεν θα επιτρέπεται να πάμε για παράδειγμα από την Αγία Παρασκευή σε σούπερ μάρκετ στη Γλυφάδα αλλά ούτε και στη Βαρβάκειο».

lifo/ photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί