Σοβαρή καταγγελία! Εισπρακτική παρενοχλεί ηλικιωμένο που νοσηλεύεται σε MEΘ

Ο δικηγόρος Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Αλβανός, προχώρησε σε μια εξοργιστική καταγγελία,

γνωστοποιώντας ότι ένας φίλος και παράλληλα πελάτης του υφίσταται συστηματική παρενόχληση από δικηγορικό γραφείο-εισπρακτική, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος έχει ήδη ενημερώσει ότι νοσηλεύεται στη ΜΕΘ νοσοκομείου με κορονοϊό.

Όπως σημειώνει ο κ. Αλβανός , μιλώντας στη ιστοσελίδα grtimes.gr, ενώ o ηλικιωμένος πελάτης του νοσηλεύεται στην εντατική νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης με σοβαρά συμπτώματα κορoνοϊού και δίνει μάχη για τη ζωή του, υπάλληλοι του συγκεκριμένου δικηγορικού γραφείου– εισπρακτικής, συνεχίζουν να του τηλεφωνούν και να τον ενοχλούν, αν και τους έχει επισημάνει ότι δεν μπορεί να μιλήσει διότι βρίσκεται στο νοσοκομείο.

“Μου έστειλε μήνυμα ότι τον καλούν από συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο και πως τους λέει, «παιδιά είμαι στην εντατική, έχω covid, είμαι στο νοσοκομείο» και συνεχίζουν να τον καλούν σαν να μη συμβαίνει τίποτα” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αλβανός τονίζει επίσης ότι το συγκεκριμένο περιστατικό αποδεικνύει ότι οι εισπρακτικές συνεχίζουν να ασυδοτούν. «Ενώ στην ουσία έχουμε το υπουργείο Ανάπτυξης, την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, τους, δικηγορικούς Συλλόγους, στην ουσία δεν υπάρχει προστασία των δανειοληπτών. Αυτό που έλεγαν οι Ρωμαίοι. Όταν υπάρχουν πολλοί νόμοι δεν υπάρχει νόμος», επισημαίνει.

Ο δικηγόρος εξέφρασε επίσης την αγανάκτησή σε σχέση με το γεγονός, καθιστώντας σαφές ότι σκοπεύει να κινηθεί με αγωγή εναντίον των υπαιτίων, μόλις βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας του φίλου και πελάτη του. «Συνεχίζουν να τον καλούν μολονότι τους είπε ότι νοσηλεύεται και ενώ η υπόθεση του εκκρεμεί με τον νόμο Κατσέλη. Δηλαδή δεν έχουν ουσιαστικό λόγο να τον καλούν, αλλά και λόγο να είχαν, ο άνθρωπος δίνει μάχη για τη ζωή του… Θα ασχολείται με αυτά;» διερωτάται.

Σύμφωνα με τον Κ. Αλβανό, οι συγκεκριμένες πρακτικές παραβιάζουν σειρά δικαιωμάτων των πολιτών, όπως τα προσωπικά δεδομένα, καθώς αν κάποιος δηλώσει ρητά ότι δεν επιθυμεί να επικοινωνούν μαζί του (ανακαλεί με αυτόν τον τρόπο οποιαδήποτε συγκατάθεση είχε δώσει νωρίτερα) παραβιάζεται το πλαίσιο για το GDPR.

Την ίδια στιγμή η νομοθεσία περί εισπρακτικών επιτρέπει μόνο μια επικοινωνία ανά δύο ημέρες και απαγορεύει περισσότερες τηλεφωνικές επικοινωνίες, ενώ και με βάση το ειδικότερο πλαίσιο που διέπει τον κώδικα των δικηγόρων, αν κάποιος δηλώσει ρητά δύο φορές ότι δεν θέλει να τον καλείς, ο δικηγόρος είναι υποχρεωμένος να το σεβαστεί και να σταματήσει.

Πηγή: grtimes.gr

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί