Σοβαρές ανησυχίες ότι η Τουρκία θα στείλει μαζικά στα νησιά μας αλλοδαπούς θετικούς στον κορωνοϊό!

Θα εκμεταλλευτούν οι Τούρκοι την συγκυρία με την πανδημία με πρώτα «θύματα» τα νησιά μας;

Έκδηλη είναι η ανησυχία το τελευταίο διάστημα αναφορικά με τις ύποπτες κινήσεις Τούρκων διακινητών μία μόνο ανάσα από τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου.

Με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά εντοπισμού στο Αιγαίο παροπλισμένων πλοίων που ξεκινούν από τις τουρκικές ακτές και μεταφέρουν μαζικά αλλοδαπούς στα ελληνικά νησιά, η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ε.Λ.Κ. κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη και Αντιπρόεδρος της Ομάδας Εργασίας Εσωτερικών Υποθέσεων του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατέθεσε νέα κατεπείγουσα ερώτηση στην Κομισιόν, ζητώντας την άμεση αντίδραση της ΕΕ.

Η ίδια αποκάλυψε τις ανησυχίες της για το νέο ύπουλο τουρκικό σχέδιο με τα πλοία-«φαντάσματα» γεμάτα εξαθλιωμένους αλλοδαπούς πάσης εθνικότητας που προωθούνται στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Ολόκληρη η ερώτηση της Ελληνίδας πολιτικού:

.

«Μετά την αποτελεσματική αντιμετώπιση της τουρκικής υβριδικής επίθεσης στα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα στον Έβρο, συναγερμός έχει σημάνει ξανά στις ελληνικές αρχές, καθώς πλοία «φαντάσματα» γεμάτα εξαθλιωμένους μετανάστες προωθούνται στα ελληνικά χωρικά ύδατα υπό την καθοδήγηση των τουρκικών αρχών.

Πρόκειται για παροπλισμένα και επικίνδυνα πλοία χωρίς σημαία και νηολόγιο, που βρίσκονται σε ετοιμότητα στα τουρκικά παράλια προκειμένου να μεταφέρουν χιλιάδες μετανάστες στα ελληνικά νησιά.

Οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή και παρακολουθούν στενά τις ενέργειες της Τουρκίας, ώστε να αποτρέψουν την εκ νέου μαζική αποστολή αλλοδαπών, αυτή τη φορά προς το Αιγαίο, και να εντοπίσουν τα ύποπτα πλοία πριν την αναχώρησή τους από τις τουρκικές ακτές.

Δεδομένου ότι η Τουρκία επιχειρεί στο πλαίσιο ενός νέου σχεδίου να εκβιάσει την Ελλάδα και την ΕΕ κλιμακώνοντας ξανά τη μεταναστευτική πίεση, υπό το φως μάλιστα της εκτεταμένης απειλής για τη δημόσια υγεία λόγω της πανδημίας του COVID-19, ερωτάται η Επιτροπή:

  • Πως αξιολογεί την ανωτέρω κατάσταση, δεδομένου ότι στην περιφρούρηση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ συμμετέχουν ενεργά ισχυρές δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής;
  • Σε ποιες άμεσες ενέργειες σκοπεύει να προβεί σε περίπτωση που η Τουρκία στείλει παράνομα στην Ευρώπη πλοία με μετανάστες θετικούς στον κορωνοϊό;»

.

Το πρόβλημα είναι υπαρκτό και εν δυνάμει μπορεί να σκάσει ως άλλη μία «υγειονομική βόμβα» με «θύματα» τους κατοίκους των ακριτικών μας νησιών αλλά και τα ίδια τα σώματα ασφαλείας που φυλάνε νυχθημερόν τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

(φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί