ΣΟΣ από τους μετεωρολόγους για την EVA: Φόβοι για πλημμύρες το Σαββατοκύριακο -Πότε φτάνει στην Αττική

Οι μετεωρολόγοι και η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προειδοποιούν για ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο

Χρειάζεται προσοχή, καθώς η κακοκαιρία EVA θα κάνει την εμφάνισή της από απόψε το βράδυ, με τις πρώτες βροχές να εμφανίζονται από τα δυτικά.

Τα πρώτα «σημάδια» της κακοκαιρίας θα αρχίσουν από σήμερα Παρασκευή, καθώς η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση, ενώ από το βράδυ οι νεφώσεις στα βορειοδυτικά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, που κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν.

Χθες Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για το σύστημα με την ονομασία EVA, το οποίο θα κινηθεί νοτιοανατολικά -ερχόμενο από την Ιταλία- και θα προκαλέσει επιδείνωση του καιρού σε όλη σχεδόν τη χώρα.

Από αύριο το πρωί του Σαββάτου έως και τις βραδινές ώρες της Κυριακής 6 Νοεμβρίου θα εκδηλωθούν κατά τόπους επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, που θα έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τοπικά τις μεγάλες ραγδαιότητες και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

iefimerida/ pixabay

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί