Σοκάρει η κατάθεση εμπρηστή στη Θεσσαλονίκη: «Μία σατανική δύναμη με ώθησε να το κάνω»

Ποινή κάθειρξης εννέα ετών επιβλήθηκε σε 32χρονο που πυρπολούσε οχήματα στη Νέα Ευκαρπία της Θεσσαλονίκης.


Ο άνδρας κρίθηκε ένοχος για εμπρησμό από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση με κίνδυνο για άνθρωπο κατά συρροή, για διακεκριμένη φθορά ξένης περιουσίας με φωτιά κατ’ εξακολούθηση και δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.


Επίσης, η έφεσή του δεν είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής και οδηγήθηκε στη φυλακή, σύμφωνα με το grtimes.gr.


Ο κατηγορούμενος, κατά την απολογία του, υποστήριξε πως όταν απολύθηκε από τον Στρατό διαπίστωσε ότι πάσχει από διπολική διαταραχή και ακολουθούσε φαρμακευτική αγωγή.


«Έκανα χρήση κάνναβης από μικρός, είχα εκνευρισμό και έτσι χαλάρωνα. Δεν ήξερα τι έκανα, δεν καταλάβαινα, επειδή δεν έπαιρνα τα φάρμακά μου. Όταν χώρισα με την κοπέλα μου, με πήρε από κάτω. Δεν ήμουν στα καλύτερά μου» είπε.

Σε αυτό το σημείο υποστήριξε ότι πήγε να κάνει… «μαγείες, σατανικές τελετές» για να έρθει ξαά κοντά στην κοπέλα του.


«Κάτι έκαναν αυτοί… Δεν ένιωθα μόνος μου, μια παρουσία ανώτερη από μένα ήταν μαζί μου. Μια σατανική δύναμη με ωθούσε να κάνω κακό σε πράγματα για να ηρεμήσω εγώ. Δεν περίμενα να πάρουν τόσο εύκολα φωτιά τα οχήματα. Ήταν λάθος μου. Έχω μετανιώσει, ζητώ συγγνώμη. Είπα ψέματα ότι έκαψα σκυλιά. Δεν έχω κάνει ποτέ κακό σε ζώα» ισχυρίστηκε ο 32χρονος.


Κατά την αγόρευση του, ο εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος ο κατηγορούμενος για όλα τα αδικήματα που του αποδόθηκαν, χωρίς ελαφρυντικά.


«Δεν προέκυψε ότι είχε το ακαταλόγιστο. Δεν έδειξε μεταμέλεια, δεν έδειξε να αντιλαμβάνεται το μέγεθος των πράξεων του» τόνισε ο εισαγγελικός λειτουργός.


Σημειώνεται πως σύμφωνα με το κατηγορητήριο, από τις 2 Απριλίου 2020 έως την 1η Ιανουαρίου 2021, χρησιμοποιώντας αναπτήρα – φλόγιστρο πυρπόλησε συνολικά 12 οχήματα (ΙΧ αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες) στη Νέα Ευκαρπία, προκαλώντας υλικές ζημιές σ’ αυτά, ενώ από την πυρομανία του δεν ξέφυγαν δύο σκυλιά, τα οποία έκαψε ζωντανά στην ίδια περιοχή.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί