Σοκ στη Σαντορίνη: Εγκληματική οργάνωση εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία – Πώς εξαρθρώθηκε

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης εμπορίας ανθρώπων,(trafficking) που δρούσε στο νησί της Σαντορίνης, προχώρησε επιτυχώς η Ελληνική Αστυνομία.

Συγκεκριμένα από την Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Θήρας εξαρθρώθηκε χθες, Πέμπτη (27/4), η εν λόγω εγκληματική οργάνωση εμπορίας ανθρώπων, που δραστηριοποιείτο στο νησί της Σαντορίνης.

Για την τραγική αυτή υπόθεση εμπορίας ανθρώπων η Αστυνομία πέρασε χειροπέδες σε συνολικά 7 άτομα, εκ των οποίων 5 μέλη της οργάνωσης, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμα 3 μέλη της οργάνωσης, που αναζητούνται.

Σαντορίνη: Το modus operandi της οργάνωσης

Όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα της ελληνικής αστυνομίας, η οποία ξεκίνησε μετά από καταγγελία για περιστατικό κλοπής, η εγκληματική οργάνωση χρησιμοποιούσε συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης και τα μέλη της είχαν διακριτούς ρόλους.

Το αρχηγικό μέλος ήταν ιδιοκτήτης ενός παράνομου γραφείου ερωτικών συνευρέσεων, το οποίο διαφημιζόταν μέσω διαδικτύου και συγκεκριμένα ιστοσελίδας, ενώ είχε αναλάβει τον εντοπισμό και τη στρατολόγηση γυναικών, φωτογραφίες των οποίων αναρτούσε στην ιστοσελίδα, με ψευδώνυμο και τοποθεσία δραστηριοποίησης.

Άλλο μέλος της εγκληματικής οργάνωσης και σύζυγος του αρχηγικού κανόνιζε τις συνευρέσεις με τους υποψήφιους πελάτες – περιηγητές της ιστοσελίδας, καθορίζοντας τον τόπο και τον χρόνο της συνεύρεσης, όπως επίσης και τη χρηματική αμοιβή.

Ένα μέλος φρόντιζε για την εξασφάλιση διαμονής των εκδιδόμενων γυναικών, μελών της οργάνωσης επικοινωνώντας με τα ξενοδοχεία διαμονής τους, άλλο μέλος είχε τον ρόλο του μεταφορέα από και προς τα ερωτικά ραντεβού και πληρωνόταν από τον εκάστοτε πελάτη και τέλος ένα ακόμη μέλος της εγκληματικής οργάνωσης είναι ιδιοκτήτης ξενοδοχείου, που παρείχε τα δωμάτια.

Στο κύκλωμα μετείχαν ως εκδιδόμενες τρεις γυναίκες.

Στο πλαίσιο των ερευνών που ακολούθησαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4.680 ευρώ και 205 λίρες Αγγλίας, 5 κινητά τηλέφωνα και σημειωματάριο στο οποίο αναγράφονταν ημέρες και ποσά από τα ραντεβού.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για την εξακρίβωση του πλήρους εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας δεν έχουν σταματήσει.

(με πληροφορίες από newsbeast. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί