Τα περισσότερα από αυτά τα αεροσκάφη (Canadair CL-215) που δρουν στην Ελλάδα έχουν ηλικία κοντά στα 50 έτη και ανήκουν στην 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών που εδρεύουν στην Ελευσίνα.
Μάλιστα το Δεκέμβριο του 1975 η 355 Μοίρα απέκτησε τα πρώτα πέντε αεροσκάφη ίδιου τύπου με αυτό που κατέπεσε στον Πλατανιστό Καρύστου.
Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα «https://sinsheim.technik-museum.de/»:
Για τριάντα χρόνια αυτό το Canadair χρησιμοποιήθηκε για την καταπολέμηση δασικών πυρκαγιών κυρίως στην περιοχή της Μεσογείου. Το αεροπλάνο στάθμευσε τελευταία φορά στο αεροδρόμιο Marignane κοντά στη Μασσαλία, όπου χρησιμοποιήθηκε από τη γαλλική «Protection Civile». Η μεταφορά από τη Μασσαλία στο Sinsheim διήρκεσε οκτώ ημέρες. Εκεί ήταν τοποθετημένο σε μια χαλύβδινη σκαλωσιά σε μια θέση σαν να βουτούσε σε μια επιφάνεια νερού. Οι επισκέπτες μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο εσωτερικό του αεροπλάνου μέσω μιας σπειροειδούς σκάλας.
Για την πυρόσβεση, το CL-215 μπορεί να μεταφέρει έως και 5.445 λίτρα νερού ή πυροσβεστικό υγρό σε δύο δεξαμενές. Το νερό μπορεί να συγκεντρωθεί από μια θάλασσα ή ένα ποτάμι από δύο ανοίγματα που βρίσκονται στο κάτω μέρος του κύτους ενώ το αεροπλάνο πετά σε χαμηλό ύψος πάνω από την επιφάνεια του νερού. Μπορείτε να επισκεφθείτε ένα δεύτερο δείγμα στο Technik Museum Speyer.
photo intime
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σοκ στη Γαλλία: Κουκουλοφόροι απήγαγαν και ανάγκασαν ζευγάρι να τους μεταφέρει 8 εκατ. ευρώ σε κρυπτονομίσματα
- Ρωσία: Ρεπόρτερ έκανε πρόταση γάμου ζωντανά στη συνέντευξη Τύπου του Πούτιν – Δείτε βίντεο
- Ουκρανικό ζήτημα: Τι δήλωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ
- Ιταλία: Εισιτήριο 2 ευρώ στη Φοντάνα ντι Τρέβι από 1η Φλεβάρη – Θα είναι δωρεάν μόνο για τους κατοίκους της Ρώμης
- Λαοί της Ευρώπης υποφέρουν στον «βωμό» της εμμονής Ευρωπαίων διεθνιστών
- Πλήρης επάρκεια αγροτικών προϊόντων στις λαϊκές αγορές της Αττικής παρά τα αγροτικά μπλόκα
- Ο δήμος Θεσσαλονίκης δημιουργεί 120 νέες και δωρεάν θέσεις στάθμευσης κοντά στα δικαστήρια
- Η γαλλική κυβέρνηση παρακαλεί τους αγρότες που διαδηλώνουν να σταματήσουν εν όψει Χριστουγέννων
- Νέες συναντήσεις για το ουκρανικό όσο ο πόλεμος συνεχίζεται
- Η κυβέρνηση Τραμπ ετοιμάζεται να δημοσιοποιήσει όλα τα αρχεία της υπόθεσης Έπσταϊν









