Σοκ: Κινδυνεύει με χρεοκοπία ένας από τους μεγαλύτερους ξενοδοχειακούς Ομίλους της χώρας!

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ekriti.gr, σε δεινή οικονομική θέση βρίσκεται ένας από τους μεγαλύτερους ξενοδοχειακούς Ομίλους της χώρας και απειλείται με άτακτη χρεοκοπία.

Ο συγκεκριμένος Όμιλος διαθέτει ξενοδοχεία σε πολλές τουριστικές περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο Όμιλος έχει υποχρεώσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ, άμεσα πληρωτέες, τις οποίες αδυνατεί να καλύψει, λόγω έλλειψης ρευστότητας.

Η δραματική μείωση του τουρισμού στη χώρα μας το 2020 και οι ελάχιστες (μέχρι τώρα) κρατήσεις για φέτος, σε συνδυασμό με τα υπέρογκα πάγια έξοδα, έφεραν σε οικονομικό αδιέξοδο την διοίκηση του Ομίλου. Αν δεν εξευρεθούν σύντομα τα κεφάλαια που απαιτούνται για την πληρωμή των ληξηπρόθεσμων υποχρεώσεων, υπάρχει κίνδυνος ακόμη και για άτακτη χρεοκοπία.

Φυσικά, με τις επικρατούσες συνθήκες στον τουρισμό, εξ αιτίας της πανδημίας, δεν είναι μόνον αυτός ο Όμιλος σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Πολυάριθμοι ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων και άλλων καταλυμάτων καθώς και τα καταστήματα εστίασης και προμηθειών, που συντηρούνται από τον τουρισμό, αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα και δεν γνωρίζουν για πόσο διάστημα ακόμη θα είναι ιδιοκτήτες της περιουσίας τους.

Τα δάνεια, οι οφειλές, τα πάγια έξοδα και ένα σωρό άλλες οικονομικές υποχρεώσεις, κυριολεκτικά, έχουν “γονατίσει” τους επιχειρηματίες.

Αν δεν αλλάξουν, σύντομα, προς το καλύτερο τα πράγματα, τότε είναι σίγουρο ότι θα χαθούν περιουσίες ή θα πωληθούν “για ένα κομμάτι ψωμί”.

ΠΗΓΗ: ekriti. gr

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί