Σκυλακάκης: Προανήγγειλε μέτρα για ιδιοκτήτες ακινήτων

Μέτρα στήριξης για ιδιοκτήτες ακινήτων προανήγγειλε σήμερα ο υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής, Θεόδωρος Σκυλακάκης. Επίσης, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 αναφέρθηκε συνολικά στα δημοσιονομικά μέτρα που έχει πάρει ήδη η κυβέρνηση για εργαζόμενους και επιχειρήσεις, ενώ αναφερόμενος στην έκπτωση φόρου τόνισε ότι ήταν ένα έκτακτο μέτρο. “Τα ταμειακά πήγαν τον Απρίλιο καλά. Οπότε δεν χρειάζεται να […]

Μέτρα στήριξης για ιδιοκτήτες ακινήτων προανήγγειλε σήμερα ο υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής, Θεόδωρος Σκυλακάκης.


Επίσης, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 αναφέρθηκε συνολικά στα δημοσιονομικά μέτρα που έχει πάρει ήδη η κυβέρνηση για εργαζόμενους και επιχειρήσεις, ενώ αναφερόμενος στην έκπτωση φόρου τόνισε ότι ήταν ένα έκτακτο μέτρο. “Τα ταμειακά πήγαν τον Απρίλιο καλά. Οπότε δεν χρειάζεται να μπούμε τον Μάιο σε αυτή τη λογική” τόνισε ο ίδιος.

Για τη μείωση ενοικίου τόνισε ότι η μείωση κατά 40% θα συνεχιστεί μόνο για επιχειρήσεις που θα βρίσκονται σε αναστολή με κρατική εντολή.

Έκανε ωστόσο γνωστό ότι έρχεται βοήθεια, με φορολογικές παρεμβάσεις, για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, προκειμένου -όπως είπε χαρακτηριστικά- να πάρουν πίσω ένα κομμάτι χρημάτων από αυτά που έχασαν. Ο κ. Σκυλακάκης άφησε να εννοηθεί ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει επιστροφή φόρου στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Ζήτησε, ωστόσο, από ιδιοκτήτες και ενοικιαστές να καθίσουν, να συζητήσουν και να βρουν λύση.

Για ΦΠΑ- τουρισμό
Όσον αφορά στον ΦΠΑ, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν τέσσερις συντελεστές, απορρίπτοντας έτσι το ενδεχόμενο για μειωμένο ΦΠΑ 12% στην εστίαση. Δεν απέκλεισε, ωστόσο, τη μείωση του ΦΠΑ σε καφέ, αναψυκτικά και αεροπορικά από το 24% στο 13%, σε σχετική ερώτηση που του τέθηκε.

Για τον τουρισμό σημείωσε ότι θα υπάρχει στοχευμένη βοήθεια, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για μια κανονικοποίηση της οικονομίας από τον Ιούνιο, με μια επανεκκίνηση από τον Σεπτέμβριο.

Πηγή: ant1news.gr/ grtimes/ photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί