Στη συνέχεια τόνισε ότι «η χώρα μας ανέλαβε το γεωπολιτικό ρίσκο, έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στον εαυτό της και στις συμμαχίες της».
«Το καλώδιο αυτό, μπορεί, πρέπει και θα γίνει» δήλωσε στη Βουλή ο κ. Σκυλακάκης, υπεραμυνόμενος της σχετικής τροπολογίας που κατέθεσε, και κάλεσε όλα τα κόμματα να την στηρίξουν, σημειώνοντας ότι «όποιος θέλει να γίνει το έργο στην πραγματική ζωή θα πρέπει να την ψηφίσει, όποιος δεν θέλει, μπορεί να βρει την όποια δικαιολογία».
Ο κ. Σκυλακάκης μίλησε για «σύντομη και πολύ παραγωγική διαπραγμάτευση που έγινε με την Κυπριακή Δημοκρατία, ώστε να διασφαλίσουμε ότι το έργο αυτό θα μπορέσει να υλοποιηθεί», σημειώνοντας ότι «κάποια στιγμή, από διάφορες αντιδράσεις βρέθηκε επί ‘ξυρού ακμής’».
Όπως είπε, το έργο έχει πολύ μεγάλα οφέλη και για τις δύο πλευρές, τόσο οικονομικά, όσο και στα θέματα ενεργειακής ασφάλειας. Παράλληλα απάντησε και στις έντονες επιφυλάξεις που εξέφρασαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης σχετικά με το γεωπολιτικό ρίσκο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο γεωπολιτικός κίνδυνος μπορεί να είναι πολλά πράγματα. Από μία τρίτη χώρα που δεν θέλει να γίνει το έργο, ή μια τρομοκρατική ενέργεια, όπως συνέβη σε άλλες περιπτώσεις και όλα όσα είναι προφανή.
Εμείς τι λέμε; Λέμε ότι έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στη διεθνή μας θέση, στο διεθνές δίκαιο, στις συμμαχίες που έχουμε, στην ευρωπαϊκή στήριξη, στην αμερικανική υποστήριξη, στη λογική των επιχειρημάτων μας και αναλαμβάνουμε αυτό το πολιτικό γεωπολιτικό ρίσκο. Αυτό ήταν και ένα κομμάτι της διαπραγμάτευσης για να αναλάβουμε το γεωπολιτικό ρίσκο, που σημαίνει ότι έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και στις δυνάμεις μας».
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Παρατείνεται έως τις 25 Φεβρουαρίου η προθεσμία υποβολής ΑΠΔ κοινών επιχειρήσεων του e-ΕΦΚΑ
- Λίνα Μενδώνη από Καστοριά: «Υλοποιούμε το μεγαλύτερο έργο Πολιτισμού που έχει υπάρξει ποτέ»
- Ουκρανία και ένταξη στην ΕΕ: Εκτίμηση «κόλαφος» για την συνέχεια
- Hellenic Train: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη γραμμή Θεσσαλονίκη – Σέρρες και του Τρένου του Πηλίου
- Περιφέρεια Κρήτης: Στόχος η διάσωση, καταμέτρηση και προστασία των μνημειακών ελαιόδεντρων
- Άγιος Παντελεήμονας: Χειροπέδες σε δύο άνδρες για ναρκωτικά και βία κατά αστυνομικών
- Η όρεξη των Γάλλων για τα αυγά έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ – Πόσα εκατοντάδες αυγά έφαγαν το 2025
- Μια νέα παγκόσμια τάξη! Πώς την εξηγεί η Ζαχάροβα – Τι θα κάνει η Ελλάδα;
- Θεσ/νικη: Αναμορφωτικό μέτρο στον 15χρονο που διακίνησε προσωπικές φωτογραφίες και βίντεο συνομήλικής του
- Nations League: Με Γερμανία, Ολλανδία και Σερβία κληρώθηκε η Ελλάδα
Κύρια Θέματα









