• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σκηνές του στρατού έξω από το ξενοδοχείο στο Κρανίδι μετά τα 150 κρούσματα – Τι λέει ο Δήμαρχος Ερμιονίδας (ΒΙΝΤΕΟ)

Σκηνές του στρατού έξω από το ξενοδοχείο στο Κρανίδι μετά τα 150 κρούσματα – Τι λέει ο Δήμαρχος Ερμιονίδας (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα κρούσματα στη δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Κρανίδι ανέρχονται στα 150.

Όλα τα κρούσματα, και τα 150 είναι ασυμπτωματικοί και είναι καλά στην υγεία τους. Η κατάσταση όμως απαιτεί έλεγχο και για το λόγο αυτό στήθηκαν σκηνές του στρατού έξω από το ξενοδοχείο της καραντίνας των κρουσμάτων.

View this post on Instagram

A post shared by SKAI.gr (@skaigr)

Στις σκηνές θα διενεργούνται επίσης και οι εξετάσεις από μόνιμο υγειονομικό προσωπικό που θα μείνει στο ξενοδοχείο, σύμφωνα με το skai.gr. Από τη Μεγάλη Πέμπτη τέθηκε σε καραντίνα όλη η δομή. Δυνάμεις της αστυνομίας έχουν περικυκλώσει το ξενοδοχείο.

Οι θετικοί ευπαθείς θα διαχωριστούν από τους υπόλοιπους και θα απομονωθούν εκτός ξενοδοχείου, ενώ οι αρνητικοί ευπαθείς θα απομονωθούν εντός τους ξενοδοχείου.

Η ιχνηλάτηση των επαφών έχει αρχίσει επίσης. Μέχρι στιγμής διασπορά εντός της κοινότητας δεν υπάρχει.

Παρά την ανησυχία, η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο. Ο κόσμος μένει μέσα και τηρεί την καραντίνα. Οι άνθρωποι στη δομή έχουν προμηθευτεί με τα απαραίτητα.

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε και ο δήμαρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος για την κατάσταση στην περιοχή μετά τον εντοπισμό των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο κι όπως αναφέρει το megatv.com, επικρατεί ανησυχία ανάμεσα στους πολίτες του δήμου Ερμιονίδας τόσο για τα ήδη υπάρχοντα θετικά δείγματα, αλλά και κυρίως για τα 170 άτομα από τα οποία πάρθηκαν χθες δείγματα και τα αποτελέσματά τους αναμένονται σήμερα το βράδυ.

«Πρόκειται για άτομα που είχαν έρθει σε επαφή με τους μετανάστες. Αυτό θα κρίνει την πορεία και εξέλιξη της υπόθεσης», υποστήριξε ο δήμαρχος.

Τα πρώτα κρούσματα που εντοπίστηκαν στην περιοχή και πλέον έχουν ιαθεί πλήρως ήταν στις 6 και 7 Μαρτίου, ενώ το επόμενο που είχε σχέση με τη δομή ήταν μια υπάλληλος του ξενοδοχείου. «Θα φροντίσουμε να τηρηθούν τα μέτρα που πρέπει», τόνισε ο δήμαρχος.

photo video screenshot