• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σκέψεις για επέκταση των rapid test και στα σπίτια! Στόχος οι 100.000-150.000 έλεγχοι την ημέρα (vid)

Σκέψεις για επέκταση των rapid test και στα σπίτια! Στόχος οι 100.000-150.000 έλεγχοι την ημέρα (vid)

Αύριο αναμένεται να συζητηθεί το θέμα στη συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών.

Την επέκταση των rapid test, στοχευμένα αλλά και στον γενικό πληθυσμό, για τον έγκαιρο εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού, φαίνεται ότι θα προτείνουν τα μέλη της επιτροπής των ειδικών, προκειμένου να γίνει με ασφάλεια η άρση μέτρων του lockdown.

Το ζήτημα αυτό αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στην αυριανή συνεδρίαση της επιτροπής. Κατά την αυριανή συνεδρίαση θα επανεξεταστούν κάποια μέτρα του lockdown που είναι σε ισχύ.

Εξάλλου, αναφορά σε αυτό το ζήτημα, αλλά και τη δυνατότητα να μπορεί να κάνει κάποιος μόνος του το rapid test για τον κορωνοϊό, έκανε σήμερα και ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος, σημειώνοντας ότι υπάρχει ένα όριο στο lockdown.

«Ο κόσμος έχει κουραστεί, αλλά δείτε τι συμβαίνει στα νοσοκομεία. Προσπαθούμε να δούμε την καμπύλη να πέφτει. Ο κόσμος πρέπει να δείξει συγκατάβαση στα προβλήματα που υπάρχουν, γιατί η περίοδος αυτή είναι εξαιρετικά δύσκολη. Πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη για να πάμε μπροστά, να απελευθερωθούν τα νοσοκομεία μας. Τέλη Μαρτίου-αρχές Απριλίου να αρχίσουν να ανοίγουν κάποια πράγματα και να δούμε και το self testing (δηλαδή το να μπορεί ο καθένας να κάνει μόνος του το rapid test)», δήλωσε ο κ. Γώγος στο Open.

Η πρόταση είναι να αυξηθούν τα τεστ, με βάση το μοντέλο της Αυστρίας

Η Αυστρία διενεργεί σε ένα 24ωρο, 3,5 εκατομμύρια ελέγχους, ανέφερε πηγή που επικαλείται η ιστοσελίδα iefimerida. «Πάμε για γενίκευση της χρήσης τους. Θα μπορεί ο πολίτης να προμηθεύεται ένα τεστ, να το κάνει το πρωί στο παιδί του και μετά να το στέλνει στο σχολείο», ανέφερε η ίδια πηγή, σημειώνοντας ότι το κόστος θα ανέρχεται σε 2,5-3 ευρώ.

Άλλη πηγή ανέφερε ότι πέρα από τη δυνατότητα να διενεργεί κάποιος μόνος του το τεστ για τον κορωνοϊό, θα δρομολογηθούν στοχευμένοι έλεγχοι στον τουρισμό, τα σχολεία και εργαζόμενους σε εργοστάσια μεταξύ άλλων, ενώ θα επεκταθούν και εκείνα που γίνονται σε πλατείες.

Προκειμένου να γίνει με ασφάλεια το «άνοιγμα», όταν αυτό αποφασιστεί, πρέπει να ξεπεραστούν τα 100.000-150.000 τεστ την ημέρα, και στη συνέχεια να περάσουμε στο επίπεδο που θα μπορεί να κάνει κάποιος μόνος του το τεστ, ανέφερε η ίδια πηγή.

με πληροφορίες In/ photo eurokinissi