«ΣΗΜΑΔΕΜΕΝΟΙ»!!! Έως και 40 ευρώ χαράτσι για να ταξιδέψουν οι ανεμβολίαστοι σε νησιά, vid

Η μία αδιανόητη απόφαση διαδέχεται την άλλη στην Ελλάδα.

Τα νέα μέτρα για τους μη εμβολιασμένους πολίτες και τις υπερτοπικές μετακινήσεις με δημόσια μέσα μεταφοράς ανακοίνωσε, χθες, κατά την ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως είπε, από τις 5 Ιουλίου θα γίνονται μετακινήσεις προς τα νησιά για τους ανεμβολίαστους πολίτες με πιστοποιητικό εμβολιασμού (green pass), δηλαδή ή με αρνητικό μοριακό έλεγχο ή με αρνητικό rapid test, ενώ δεν θα γίνονται δεκτά τα self test. Ουσιαστικά ελεύθερες θα είναι οι μετακινήσεις μόνο για τους εμβολιασμένους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το κόστος των διακοπών στα νησιά για τους μη εμβολιασμένους αυξάνεται από την 5η Ιουλίου, καθώς είναι υποχρεωμένοι για κάθε μετακίνηση από νησί σε νησί – με πλοίο ή με αεροπλάνο – να εξασφαλίζουν με δική τους δαπάνη αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ή rapid test.

Αν κάποιος απευθυνθεί σε κλιμάκια του ΕΟΔΥ στον δρόμο, τότε το τεστ λογικά είναι δωρεάν. Αν όμως, θέλει ιδιωτικότητα, είναι κλειστά ή έχει ουρά ή έχει πάει σε άλλο σημείο μακριά το κλιμάκιο, τότε θα πληρώσει 20 ευρώ σε ιδιωτικό ιατρείο (τα φθηνότερα δεν τα δέχονται συνήθως οι Αρχές).

Άρα θα πρέπει να πληρώσει 40 ευρώ για να ταξιδεύσει σε ένα νησί, καθώς ένα rapid test το οποίο διαρκεί για 2 ημέρες κοστίζει μεν 20 ευρώ, αλλά ένας Έλληνας που θέλει να πάει σε ένα νησί θα πρέπει να δίνει δύο 20ευρα (πήγαινε-έλα) για να μπορέσει να ταξιδεύσει. Εκτός και αν επιτρέψουν τα self tests στον γυρισμό, αν πρόκειται για ελάχιστο διάστημα παραμονής σε κάποιο νησί.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί