Σε εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Εύβοια από την Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου, με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους, τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, καθώς και τις χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές του νησιού. Τα φαινόμενα θα διατηρήσουν την ένταση τους σύμφωνα με τα προγνωστικά της ΕΜΥ έως και το απόγευμα σήμερα Σάββατο 28 Δεκεμβρίου, ενώ αργότερα αναμένεται η εξασθένιση τους.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας επιχειρεί από τις πρώτες ώρες εκδήλωσης των φαινομένων, έχοντας ενεργοποιήσει περισσότερα από 40 μηχανήματα έργου για τον καθαρισμό ποταμών και χειμάρρων και για τον αποχιονισμό του οδικού δικτύου, υποστηρίζοντας παράλληλα το έργο των δημοτικών αρχών, όπου οι ανάγκες το απαιτούν. Οι στάθμες των ποταμών, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε επίπεδα ασφαλείας και το σύνολο του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου είναι καθαρό και προσβάσιμο, με απαραίτητη προϋπόθεση τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων όπου και όταν αυτό απαιτείται, σύμφωνα με τις οδηγίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης και αναλόγως με την εξέλιξη της έντασης των φαινομένων.
Δείτε το video από το evima. gr
Δείτε ΦΩΤΟ από το evima. gr ΕΔΩ
Αυτή την ώρα για το έργο των αποχιονισμών επιχειρούν 19 μισθωμένα μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε ορεινές ημιορεινές περιοχές του νησιού και συγκεκριμένα σε Δίρφυ, Σέτα, Άγιο, Δρυμώνα, Κοκκινομηλιά και Μετόχι.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κακοκαιρία: Σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, κλειστό το πορθμείο
- Το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb κατέγραψε το εμβληματικό νεφέλωμα “Έλικας” – Δείτε εικόνα
- Στους 42 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών από τη σιδηροδρομική τραγωδία στην Ισπανία
- Τρόμος στην Αυστραλία από την τέταρτη επίθεση καρχαρία σε 48 ώρες – Έκλεισαν οι παραλίες
- Τραμπ για Μαρία Ματσάδο: Θα μπορούσε να “εμπλακεί” στη διακυβέρνηση της Βενεζουέλας
- Αναταραχή στον δυτικό κόσμο! Στρώνεται «χαλί» στον Πούτιν
- Νέα ανάρτηση Σπανουδάκη: “Μη φοβάστε τίποτα και κανέναν, δίνετε λογαριασμό μόνο στον Χριστό”
- “Το μαρτύριο της σταγόνας” ή το “πιο αργό” επιστημονικό πείραμα στον κόσμο που διαρκεί σχεδόν 100 χρόνια, vid
- Δυσοίωνες εκτιμήσεις για την Γροιλανδία! Σε δύσκολη θέση ΝΑΤΟ και Ευρωπαίοι
- Ακραίας επικινδυνότητας η αυριανή κακοκαιρία – Οι περιοχές με τις μεγαλύτερες ποσότητες νερού – ΧΑΡΤΕΣ









