Σφίγγει ο κλοιός των περιοριστικών μέτρων σήμερα – Σαρωτικοί έλεγχοι στους δρόμους (ΒΙΝΤΕΟ)

Επιστρατεύονται μέχρι και drones της αστυνομίας.

Οι ουρές που σχηματίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε σούπερ μάρκετ, ο καλός καιρός και κυρίως η σημασία της ημέρας, ώθησε την κυβέρνηση στη λήψη αυστηρότερων μέτρων έως και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Αυστηρότερα μέτρα μετακίνησης βρίσκονται σε ισχύ από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου και έως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα σε μία προσπάθεια να συγκρατηθούν οι πολίτες από τις συναθροίσεις και τα εξοχικά.


Ήδη από το βράδυ λίγο πριν την Ανάσταση διπλασιάστηκε το πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση στα 300 ευρώ, ενώ θα υπάρχει και αφαίρεση πινακίδων από τα οχήματα.

Η κατ’ εξαίρεση μετακίνηση για παροχή βοηθείας σε άτομα σε ανάγκη -κωδικός Β4-, θα ελέγχεται σαρωτικά, ενδελεχώς και επιμελώς από τα όργανα ελέγχου σε όλη την χώρα. Τα αυξημένα μέτρα θα ισχύσουν έως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα.Αυστηροί έλεγχοι για συναθροίσεις και μετακινήσεις

Συνολικά 5.000 αστυνομικοί έχουν επιστρατευτεί σε όλη τη χώρα προκειμένου να διενεργούν εξονυχιστικούς ελέγχους σε όλη τη χώρα.

Επίσης drone και ελικόπτερα θα συμβάλλουν στο έργο τους, στο πλαίσιο της αποτροπή των επίδοξων εκδρομέων του Πάσχα, και τυχών απροόπτων.

Σκοπός της κινητοποίησης είναι να αποτραπεί η μαζική μετακίνηση πολιτών σε εξοχικά ή οικογενειακά και φιλικά σπίτια όπως συνηθίζεται την Κυριακή του Πάσχα.

(Με πληροφορίες από Sputniknews – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί