το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, βυθίζοντας στο σκοτάδι την περιοχή για 15 ώρες, έκανε ο δήμος Σιντικής, όπως τόνισε ο δήμαρχος Γεώργιος Τάτσιος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο FM 104,9».
Ο κ. Τάτσιος υποστήριξε ότι οι επαγγελματίες του πιο τουριστικού χωριού υπέστησαν μεγάλη οικονομική ζημιά. Η φωτιά δεν πήρε μεγάλη έκταση, ωστόσο, όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση του δήμου, κάηκε ολοσχερώς στύλος του ΔΕΔΔΗΕ και κόπηκαν ηλεκτροφόρα σύρματα.
«Γίνεται η καταγγελία στην Πυροσβεστική για να αρχίσει η διαδικασία της διερεύνησης, για να δουν ποιος μπορεί να έχει βάλει αυτή τη φωτιά και να έχει κάνει αυτή τη ζημιά» σημείωσε ο δήμαρχος Σιντικής. «Η οικονομική ζημιά θα πρέπει να αποκατασταθεί. Εμείς ως δήμος έχουμε ζητήσει και καταγράφουμε τις ζημιές των επαγγελματιών, έτσι όταν και σε περίπτωση που βρεθεί ο δράστης να κατατεθεί αγωγή αποζημίωσης» συμπλήρωσε.
Το Άγκιστρο είναι δημοφιλής προορισμός λόγω των ιαματικών πηγών. «Ειδικά τα Σαββατοκύριακα έρχεται πάρα πολύς κόσμος. Έχει γύρω στις 400 κλίνες, διπλασιάζει τον πληθυσμό του κάθε Σαββατοκύριακο. Οι περισσότεροι επισκέπτες ακύρωσαν τη διαμονή τους, όσοι ήρθαν, έφυγαν και όσοι δεν ήρθαν, ειδοποιήθηκαν ότι δεν υπήρχε ρεύμα. Τα εστιατόρια είχαν κάνει ετοιμασίες να υποδεχτούν τόσους ανθρώπους. Οικονομική ζημία είχαν και οι κτηνοτρόφοι» επισήμανε ο κ. Τάτσιος.
Από τις 10 το βράδυ της Παρασκευής έως τις 2 μετά το μεσημέρι του Σαββάτου, το Άγκιστρο έμεινε στο σκοτάδι και όπως είπε ο δήμαρχος Σιντικής, «το χειρότερο είναι ότι έμεινε το χωριό και χωρίς νερό μέχρι αργά το απόγευμα του Σαββάτου, διότι η γεώτρηση δεν λειτουργούσε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα».
Σύμφωνα με τον κ. Τάτσιο, οι φωτιές στα χωράφια στον κάμπο των Σερρών είναι καθημερινό φαινόμενο. «Είναι παράνομο σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, επιτρέπεται να καίγονται υπολείμματα υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και υπό αυστηρούς κανόνες ασφαλείας και πυρασφάλειας, αφού έχει ειδοποιηθεί και η Πυροσβεστική. Αυτό απαγορεύεται διά ροπάλου» υπογράμμισε.
«Ως δημοτική αρχή θέλουμε να βρεθεί ο δράστης, να τιμωρηθεί παραδειγματικά ώστε να σταματήσει επιτέλους αυτό το φαινόμενο με τις φωτιές. Πριν από μερικά χρόνια θρηνήσαμε τον θάνατο ενός πυροσβέστη, του Σάββα Σάββαρη, ο οποίος πήγε να επιχειρήσει σε μια τέτοια φωτιά στο Λιμνοχώρι, πάτησε καλώδιο ηλεκτροφόρο και κάηκε» κατέληξε ο δήμαρχος Σιντικής.
Ε. Μπιμπίκου – ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Άσκηση ετοιμότητας αύριο σε σταθμούς της Γραμμής 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ) στο υπόγειο τμήμα
- Έκκληση του Σ. Φάμελλου στα κόμματα να καταθέσουν μαζί πρόταση δυσπιστίας
- Βουλή: Η κοινονοβουλευτική “αντιμαχία” Χατζηδάκη – Ανδρουλάκη
- Και πάλι πολλά προβλήματα από την κακοκαιρία στον δήμο Ωρωπού
- Πάνω από 30 πτώσεις δέντρων στον δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης
- Με απινιδωτές εξοπλίζεται το Μετρό της Αθήνας
- Ρόδος: Προσωρινά κρατούμενος 49χρονος αλλοδαπός για τη δολοφονία 64χρονου
- ΕΛΑΣ: 4 νεκροί και 507 τραυματίες σε 433 τροχαία τον Μάρτιο στην Αττική
- Το Ιράν έπληξε βάση στην Ιορδανία – ΒΙΝΤΕΟ
- Βουλή: Νομοτεχνικές βελτιώσεις στο ν/σ για δημόσιο κατέθεσε ο Κ. Χατζηδάκης









