• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σεισμός 4,9 Ρίχτερ νότια της Κρήτης – Λέκκας: «Θα έχουμε μετασεισμούς μέχρι τον Οκτώβριο(Βίντεο)

Σεισμός 4,9 Ρίχτερ νότια της Κρήτης – Λέκκας: «Θα έχουμε μετασεισμούς μέχρι τον Οκτώβριο(Βίντεο)

Σεισμική δόνηση 4,9 Ρίχτερ καταγράφηκε λίγο πριν τις δυο μετά τα μεσάνυχτα στα νότια της Κρήτης.

Το επίκεντρο της δόνησης ήταν σε θαλάσσιο χώρο 108 χλμ νότια της Άρβης και το εστιακό βάθος, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, ήταν στα δέκα χιλιόμετρα.

Η δόνηση των 4,9 Ρίχτερ, σημειώθηκε στο ίδιο περίπου σημείο, που λίγες ώρες νωρίτερα είχε καταγράφει κι άλλη δόνηση εντάσεως 3,6 Ρίχτερ.

Οι δονήσεις τις τελευταίες εβδομάδες είναι επαναλαμβανόμενες και σχετίζονται με το μεγάλο σεισμό των 6 Ρίχτερ που καταγράφηκε στις αρχές Μαΐου.


Καθησυχαστικός ως προς τη σεισμική ακολουθία στην περιοχή νότια της Άρβης στην Κρήτη εμφανίστηκε ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ κ. Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο».

Ο κ. Λέκκας αναφέρθηκε στην σεισμική δόνηση των 6,6 Ρίχτερ που εκδηλώθηκε στις 2 Μαϊου στη θαλάσσια περιοχή 100 χλμ. νότια της Άρβης.

Έκτοτε η σεισμική δραστηριότητα είναι ακατάπαυστη, σημείωσε ο κ. Λέκκας και πρόκειται για μετασεισμική ακολουθία που εκτονώνει την ενέργεια που είχε συγκεντρωθεί.

Μετασεισμοί όπως αυτός των 5 Ρίχτερ που καταγράφηκε σήμερα τα ξημερώματα στην περιοχή είναι αναμενόμενοι, υπογράμμισε.

Για να προσθέσει: Θα ήθελα και έναν μετασεισμό της τάξεως των 5,6 – 5,7 Ρίχτερ -που δεν θα έχει επιπτώσεις- για να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο η μετασεισμική ακολουθία.

Οι μετασεισμοί μπορεί να συνεχίσουν μέχρι τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο.

Με πληροφορίες από megatv/photo eurokinissi