Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά έχει οριοθετηθεί ενώ στο σημείο παραμένουν 62 πυροσβέστες με 18 οχήματα για τυχόν αναζωπυρώσεις. Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 11 το πρωί σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Φέριζα Σαρωνικού και στο σημείο έπνεαν ισχυροί άνεμοι ενώ υπάρχουν κοντά διάσπαρτες κατοικίες. Γύρω στις 11:30 το πρωί στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 σε όσους βρίσκονται στη Φέριζα Σαρωνικού, προκειμένου να απομακρυνθούν προληπτικά από την περιοχή τους και να κατευθυνθούν στο Λαγονήσι, λόγω πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ λίγο αργότερα στάλθηκε νέο μήνυμα μέσω του 112 για προληπτική απομάκρυνση των πολιτών που βρίσκονται στον ‘Αγιο Παντελεήμονα της Αναβύσσου. Συγκεκριμένα το μήνυμα του 112 καλούσε τους πολίτες να εκκενώσουν προληπτικά τον ‘Αγιο Παντελεήμονα Αναβύσσου και να κατευθυνθούν προς το Λαγονήσι λόγω της πυρκαγιάς.
Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν 92 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 22 οχήματα ενώ ρίψεις από αέρος έκαναν 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Συνδρομή επιπλέον παρείχαν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.
Τέλος, με εντολή του αρχηγού του Π.Σ., κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού μετέβη στην περιοχή για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.
amna/ photo intime
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πέθανε ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ, είδωλο του Χόλιγουντ
- Συνελήφθη στην Αθήνα καταζητούμενος με ευρωπαϊκό ένταλμα για διακίνηση ναρκωτικών και ανθρωποκτονία
- Το γλέντι της Εθνικής στον Φέρρη – Το αυτοσχέδιο τραγούδι και οι χοροί! vid
- Φάμελλος: Ζητούμε τον τερματισμό της επιχείρησης κατάληψης της Γάζας
- Την «αντί-Eurovision» φέρνουν οι Ρώσοι: «Κάποιοι θέλουν να ψηφίζουν άνδρες με γυναικεία φορέματα»
- Συνάντηση Μητσοτάκη με αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κρήτης με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Ευγένιο
- Πλεύρης: Η Κρήτη θα αποσυμφορηθεί τις επόμενες ημέρες
- Σε κάθειρξη 18,5 ετών καταδικάστηκε ένας Ρώσος για συνεργασία με “φιλοουκρανική” οργάνωση
- Έρχεται αποχώρηση-«βόμβα» από τη Eurovision λόγω Ισραήλ
- Δόμνα Μιχαηλίδου: Ξεκινά η β’ φάση του προγράμματος «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον»