• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σε ποια διόδια έρχονται αυξήσεις τιμών- Πότε θα βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Σε ποια διόδια έρχονται αυξήσεις τιμών- Πότε θα βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη (ΠΙΝΑΚΕΣ)

diodia intime
Αυξημένες τιμές από 0,10 ευρώ έως και 0,30 ευρώ θα πληρώσουν οι διερχόμενοι οδηγοί από αρκετούς σταθμούς διοδίων που κινούνται στον εθνικό οδικό άξονα προς τη Θεσσαλονίκη αλλά και προς την Πελοπόννησο την Πρωτοχρονιά!


Ειδικότερα η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ανακοίνωσε ότι από τις 00:01, δηλαδή ένα λεπτό μετά την είσοδο του 2022 σε όλους τους σταθμούς διοδίων που διαχειρίζεται θα ισχύσουν νέες αναπροσαρμοσμένες και υψηλότερες τιμές.

Ο ιδιοκτήτης ενός αυτοκινήτου αν κινηθεί και περάσει από τους σταθμούς διοδίων Πελασγίας, Μοσχοχωρίου, Μακρυχώρι, Λεπτοκαρυά και Κλειδί θα επιβαρυνθεί με 0,20 ευρώ συνολικά ενώ ο ιδιοκτήτης ενός φορτηγού στην ίδια διαδρομή θα επιβαρυνθεί με 1,30 ευρώ.

Αναλυτικότερα, οι τιμές ανά σταθμό διοδίων είναι οι εξής:

Να σημειωθεί ότι, οι τιμές διοδίων οι οποίες τροποποιούνται από 01.01.2022 απεικονίζονται με κόκκινο, ενώ οι τιμές μέσα στην παρένθεση –κάτω από τις κόκκινες- απεικονίζουν τις τρέχουσες τιμές. Όλες οι υπόλοιπες τιμές παραμένουν στα επίπεδα του 2021.

Σύμφωνα με τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, οι τιμές για τους συνδρομητές υπηρεσιών ηλεκτρονικών διοδίων eway διαμορφώνονται σύμφωνα με τα εκπτωτικά προγράμματα της εταιρείας.

Επίσης αυξήσεις σε ορισμένους σταθμούς διοδίων ανακοίνωσε και η εταιρεία Αυτοκινητόδρομος Μορέας για τη διαδρομή Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα/Σπάρτη, από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 31 Δεκεμβρίου 2021 προς Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022 (ώρα 00:00 της 1/1/2022), με βάση τα προβλεπόμενα από τη Σύμβαση Παραχώρησης του Έργου. Οι χρεώσεις στους σταθμούς διοδίων του αυτοκινητόδρομου αναπροσαρμόζονται τιμαριθμικά για το έτος 2022.Οι νέες τιμές ανά σταθμό και κατηγορία οχήματος έχουν ως εξής:

Και η Ολυμπία Οδός εισέρχεται στο παιχνίδια των αυξήσεων την Πρωτοχρονιά καθώς σύμφωνα με την προσυμφωνημένη τιμαριθμική συμφωνία αναπροσαρμογής αυξάνεται κατά 0,10 ευρώ και το αντίτιμο των διοδίων. Συγκεκριμένα, από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 31 Δεκεμβρίου 2021 προς Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022 αναπροσαρμόζονται τα διόδια βάσει του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του Σεπτεμβρίου 2021.

Σημειώνεται ότι για τους συνδρομητές ΟΛΥΜΠΙΑ PASS των οχημάτων κατηγορίας 2, 3 και 4, οι επιστροφές από το χιλιομετρικό σύστημα Hybrid, με το οποίο οι οδηγοί πληρώνουν ανάλογα με τα χιλιόμετρα που έχουν κάνει, διαμορφώνονται αντίστοιχα.

Αυξήσεις στα διόδια από την Πρωτοχρονιά ανακοίνωσε όμως και η Νέα Οδός οι οποίες ενεργοποιούνται τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 31 Δεκεμβρίου προς Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022 (00:01) λόγω της ετήσιας τιμαριθμικής προσαρμογής διοδίων τελών.

Τα νέα τέλη παρουσιάζονται αναλυτικά ανά αυτοκινητόδρομο, σταθμό διοδίων και κατηγορία οχήματος στους παρακάτω πίνακες. Οι αυξήσεις κυμαίνονται από 0.05 ευρώ έως 0.30 ευρώ και συγκρίνονται με τις αντίστοιχες τιμές του 2021.

newsauto/ photo intime

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.