Σε πλήρη εξέλιξη η κακοκαιρία στο Νότιο Αιγαίο: Κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων

Λουκέτο σήμερα στα σχολεία σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται από τα ξημερώματα ο κρατικός, περιφερειακός και δημοτικός μηχανισμός, σε όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, ενόψει της επικείμενης κακοκαιρίας.

Σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, τα σχολεία όλων των βαθμίδων παραμένουν κλειστά από το πρωί της Τετάρτης και τα μαθήματα θα γίνουν, όπου οι συνθήκες το επιτρέψουν, με τηλεκπαίδευση, σύμφωνα με την εγκύκλιο που απέστειλε στις Περιφερειακές Διευθύνσεις ο γενικός γραμματέας του ΥΠΑΙΘΑ Γιάννης Παπαδομαρκάκης.

Τα πλοία παραμένουν δεμένα στα λιμάνια, καθώς η ένταση των ανέμων δεν επιτρέπει την εκτέλεση δρομολογίων, αλλά στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» Ρόδου προσγειώθηκαν σήμερα λίγο μετά τις 9 το πρωί, οι προγραμματισμένες πτήσεις από Αθήνα και Βιέννη αντίστοιχα.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χρήστος Ευστρατίου, επισήμανε ότι οι πάντες βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας αυτής, το κύριο χαρακτηριστικό της οποίας θα είναι οι ισχυρότατοι άνεμοι.

Σε μήνυμά του, ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης, αναφέρει ότι απαιτείται προσοχή από όλους και κάλεσε τον κόσμο να περιορίσει τις μετακινήσεις του και να ακολουθούν τις οδηγίες των ειδικών της Πολιτικής Προστασίας. «Η απόλυτη προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια όλων των συμπολιτών μας», καταλήγει στο μήνυμά του ο δήμαρχος Ρόδου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Μαστής Μιχάλης/photo αρχείου: eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί