Συγκεκριμένα στο κλείσιμο της Ηλεκτρονικής Αγοράς της ΤτΕ (ΗΔΑΤ) το περιθώριο των ελληνικών 10ετών ομολόγων διαμορφώθηκε στο 0,42%.
Η απόφαση του προέδρου Τραμπ να παρατείνει έως την 9η Ιουλίου την αναστολή των ανταποδοτικών δασμών στην Ε.Ε ευνόησε τα ομόλογα της περιφέρειας και γενικότερα τις τοποθετήσεις υψηλότερου ρίσκου. Αντίθετα ανοδικά κινήθηκαν οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων με αποτέλεσμα να περιοριστεί η μεταξύ του απόσταση.
Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπαναχώρησε από την απειλή του να επιβάλει δασμούς 50% στις εισαγωγές προϊόντων από την Ευρωπαϊκή Ενωση στις ΗΠΑ. Χθες, Κυριακή, όρισε την 9η Ιουλίου ως προθεσμία για την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας Ουάσιγκτον – Βρυξελλών.
Η απόφαση προκάλεσε μίνι ράλι στις ευρωπαικές αγορές ενισχύοντας σημαντικά και την ισοτιμία του ευρώ το οποίο έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο (1,1419) έναντι του δολαρίου από τις 30 Απριλίου. Η υποχώρηση στο ζήτημα ήρθε αφότου η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τον διαβεβαίωσε ότι απαιτείται περισσότερος χρόνος για την επίτευξη συμφωνίας.
Σημειώνεται ότι η Η Ε.Ε. έχει ήδη δεχθεί πλήγμα από τους αμερικανικούς δασμούς 25% στον χάλυβα, στο αλουμίνιο και στα αυτοκίνητά της και από τους λεγόμενους «ανταποδοτικούς» δασμούς 10% που ισχύουν σχεδόν για όλα τα άλλα αγαθά και επρόκειτο να αυξηθούν στο 20%.
Στην δευτερογενή αγορά ομολόγων σήμερα και πιο συγκεκριμένα στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τραπέζης της Ελλάδος καταγράφηκαν συναλλαγές 60 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 40 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς και τα υπόλοιπα 20 εκατ. ευρώ σε εντολές πώλησης.
Η απόδοση του Ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 3,35% έναντι 2,93% του αντίστοιχου Γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 0,42%.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΕΚΠΑ για σεισμό στην Εύβοια: Δεν υπάρχουν ιστορικά προηγούμενα στην περιοχή – Συνεχείς μετασεισμοί
- Αμετακίνητο το Ισραήλ σε αυτά που θέλει! Τι συνέβη για πρώτη φορά από την ανεξαρτησία του Κατάρ
- Ο Μακρόν διόρισε νέο πρωθυπουργό – Αυτός είναι
- Ποιος είναι ο Χαλίλ αλ Χάγια, ο ηγέτης της Χαμάς, που μπήκε στο στόχαστρο του Ισραήλ
- Το “Κύμα” του Σεπτεμβρίου: Έτοιμοι για μια νέα δουλειά; Να γιατί είναι πιο πιθανό να προσληφθείτε τώρα
- Ισραήλ: Αναχαιτίστηκε πύραυλος που εκτόξευσαν οι Χούθι της Υεμένης
- “Knives Out 3”: Ο Daniel Craig επιστρέφει ως Benoit Blanc με την πιο επικίνδυνη και σκοτεινή υπόθεση, vid
- Ντόχα: Πέντε οι νεκροί, όχι από την ηγεσία της Χαμάς, σύμφωνα με αραβικά ΜΜΕ
- Ν. Παπανδρέου στην Ευρωβουλή: Η προστασία του περιβάλλοντος είναι πατριωτική πράξη
- Νέα σημαντική κίνηση των Ρώσων την ώρα που επικρατεί αναβρασμός στην Μέση Ανατολή!