Σε επιφυλακή έχει τεθεί το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) της Κρήτης μετά τον εντοπισμό κρούσματος candida auris.
Σύμφωνα με το cretapost.gr, ο μύκητας ανιχνεύτηκε κατά τη διάρκεια τυχαίου εργαστηριακού ελέγχου σε 64χρονο ασθενή, που διακομίστηκε από άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα για να υποβληθεί σε εξειδικευμένες εξετάσεις.
Ο κ. Γιώργος Χαλκιαδάκης, διοικητής του ΠΑΓΝΗ, σημείωσε στο τοπικό μέσο πως «ελήφθησαν όλα τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία τόσο του ιδίου του ασθενούς όσο και για την προστασία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού».
Ο ασθενής, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει μπει σε καραντίνα και είναι καλά στην υγεία του.
«Όταν ο μύκητας είναι παρασιτικός και δεν δημιουργεί φλεγμονές, δεν είναι επικίνδυνος για την υγεία των ασθενών» κατέληξε.
photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Έξαλλοι οι θαυμαστές του Stranger Things! “Κράσαρε” το Netflix στο τελευταίο επεισόδιο
- Με Σιμωνίδη Κείο οι ευχές για “Καλή Χρονιά από τον Άδωνι Γεωργιάδη
- Άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί! Σοκαριστικός ο απολογισμός του χτυπήματος εναντίον της Χερσώνας
- Μ. Θεμιστοκλέους: “Δεν είχα σκεφτεί να ασχοληθώ με την πολιτική, όμως η μεγάλη αλλαγή έγινε στον COVID”
- Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης: Εκατό αντικείμενα αποκτούν φωνή και αφηγούνται το παρελθόν
- Το τρυφερό φιλί του Κώστα Καραμανλή στη Νατάσα Παζαΐτη και οι ευχές για “Καλή Χρονιά”
- ΥΠΠΟ: Νέο δίκτυο διαδρομών περιήγησης για επισκέπτες και ΑμεΑ στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης
- ΗΠΑ: Ο στρατός ανακοίνωσε ότι βύθισε τρία πλοία που μετέφεραν ναρκωτικά
- Χερσώνα: Ξεχειλίζει η οργή στην Ρωσία για το πρωτοχρονιάτικο έγκλημα
- Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Μακρόν: «Πρέπει να προστατέψουμε την ανεξαρτησία και τις ελευθερίες μας»









