Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης το Άγιον Όρος: «Κατέρρευσε» το οδικό δίκτυο (ΒΙΝΤΕΟ)

Δραματική είναι η κατάσταση στο οδικό δίκτυο του Αγίου Όρους που υπέστη εκτεταμένες ζημιές μετά τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών. Σημαντικά προβλήματα έχουν προκληθεί και στον δρόμο από τη Δάφνη προς τις Καρυές. Ο συγκεκριμένος δρόμος έχει κοπεί σε τρία σημεία, καθώς υποχώρησε το οδόστρωμα και η συγκοινωνία διεξάγεται από παρακαμπτήριους και με μικρά […]

Δραματική είναι η κατάσταση στο οδικό δίκτυο του Αγίου Όρους που υπέστη εκτεταμένες ζημιές μετά τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.


Σημαντικά προβλήματα έχουν προκληθεί και στον δρόμο από τη Δάφνη προς τις Καρυές. Ο συγκεκριμένος δρόμος έχει κοπεί σε τρία σημεία, καθώς υποχώρησε το οδόστρωμα και η συγκοινωνία διεξάγεται από παρακαμπτήριους και με μικρά οχήματα.

Αποκομμένα μεταξύ τους οδικώς είναι και μοναστήρια με τη συγκοινωνία να διεξάγεται μόνο δια θαλάσσης, ενώ κάποιες μονές είναι σε ακόμη πιο δυσχερή θέση καθώς δεν είναι εφικτή -λόγω των καιρικών συνθηκών- η επικοινωνία ούτε από τη θάλασσα.

Εντός της Αθωνικής Πολιτείας οι μοναχοί προσπαθούν να καθαρίσουν τους δρόμους από τα δέντρα, τα κλαδιά και τις πέτρες που έχουν κλείσει τα μονοπάτια όπως θα δείτε και στα βίντεο και στις φωτογραφίες του GRTimes.gr, ενώ τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο συμπληρώνουν και οι κατολισθήσεις σε πάρα πολλά σημεία του. Δρόμοι «κόπηκαν» δύο ή «κατέρρευσαν» και μονοπάτια «βούλιαξαν» στα λασπόνερα, ενώ και οι σκήτες μοναχών είχαν «πνιγεί» στο νερό κατά τη διάρκεια της σφοδρής κακοκαιρίας.

Ζημιές έχουν προκληθεί και στο δίκτυο υδροδότησης της Αγίου Όρους, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για έξι μήνες.

grtimes.gr / photo video grtimes screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί