Τον Σεπτέμβριο του 2023 η κυβέρνηση θα προχωρήσει, όπως είχε ανακοινώσει ο πρώην ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, στην έκδοση νέων ταυτοτήτων, οι οποίες πλέον θα έχουν μέγεθος πιστωτικής κάρτας και θα στοιχίζουν 10 ευρώ.
Όσoν αφορά το κόστος των 10 ευρώ, είναι αυτό που ισχύει και τώρα για την έκδοση νέας ταυτότητας σε περίπτωση που αυτή δεν έχει κλαπεί ή απωλεθεί.
«Στόχος μας είναι να τις παρουσιάσουμε στο κοινό στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης αρχές Σεπτεμβρίου» είχε ενημερώσει ο υπουργός και πρόσθεσε «την επομένη θα αρχίσει η έκδοσή τους».
Για τις παλαιές ταυτότητες ανέφερε πως «έχουν διάρκεια 10 χρόνια και ως ταξιδιωτικό έγγραφο.
Πλέον αυτό θα φαίνεται και επίσημα πάνω στην ταυτότητα. Η λογική θα είναι στο μέλλον με μια κοινή αίτηση να επανεκδίδεις ταυτότητα και διαβατήριο ανά 10 χρόνια.
(dikaiologitika – freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Βρήκαν τρόπο οι διεθνιστές να ρίξουν τον δεξιό Όρμπαν – Θα δοθεί μεγάλη μάχη το 2026
- Μυστήριο με νεαρό που έχει να δώσει σημεία ζωής πάνω από 10 χρόνια – Η φωτογραφία με τον “άνθρωπο – σκιά”
- Ρωσία σε Τραμπ: «Μην κάνεις αυτό το μοιραίο λάθος»
- Στα 13,9 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα του Κρατικού Προϋπολογισμού
- Μικρή μείωση των “κόκκινων δανείων” που διαχειρίζονται οι Servicers το γ΄τρίμηνο 2025
- Θεσσαλονίκη: Επιτήδειοι εμφανίζονται ως εκπρόσωποι Κοινωνικού Παντοπωλείου και εξαπατούν πολίτες
- Τι αναφέρεται για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τα βασικά της επιτόκια σήμερα
- Η Ρωσία είναι υπέρ της ομαλοποίησης του διαλόγου μεταξύ ΗΠΑ και Βενεζουέλας
- Η Πρισίλα Πρίσλεϊ καταδικάζει τον ισχυρισμό ότι ο γιος του Τζον Τραβόλτα είναι το «κρυφό δισέγγονο» του Έλβις
- Σπάνιος υδροστρόβιλος σχηματίστηκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – Δείτε βίντεο









