Σε ασφαλή χώρο η 26χρονη που έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας – Παρενέβη η υφυπουργός Μ. Συρεγγέλα – ΒΙΝΤΕΟ

Η υφυπουργός εξέφρασε την αλληλεγγύη της προς τη νεαρή μητέρα και τη διαβεβαίωση ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να στηριχτεί αυτή και το παιδί της.


Σε ασφαλές περιβάλλον οδηγήθηκε το βράδυ της Τρίτης, η 26χρονη που έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βία στο Βόλο, καθώς και το ανήλικο παιδί της. Την πρωτοβουλία για τη μεταφορά της μητέρας σε ασφαλή χώρο προκειμένου να μην αισθάνεται ότι κινδυνεύει, ανέλαβε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα. Υπενθυμίζεται ότι η 26χρονη απειλήθηκε με κατσαβίδι από τον 36χρονο σύντροφό της, μπροστά στα μάτια του παιδιού τους. Η συγκεκριμένη υπόθεση για ενδοοικογενειακή βία στο Βόλο, συγκλόνισε το πανελλήνιο και προκάλεσε κύμα συμπαράστασης προς το θύμα και το ανήλικο παιδί της.

Η Μ. Συρεγγέλα επικοινώνησε προσωπικά με την 26χρονη
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του taxydromos, η υφυπουργός έσπευσε να ενημερωθεί για την υπόθεση και στη συνέχεια επικοινώνησε με τη νεαρή μητέρα. Της εξέφρασε την αλληλεγγύη της και την ενημέρωσε πως μέσα από τις δράσεις που έχει σε εξέλιξη το υπουργείο για την υποστήριξη κακοποιημένων γυναικών, θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να βοηθηθεί εκείνη και το παιδί της. Όπως είχε γράψει και το dikastiko.gr, η νεαρή γυναίκα είχε εκφράσει φόβους ότι ο 36χρονος θα μπορούσε να της κάνει κακό, όντας ελεύθερος. όπως φάνηκε ο φόβος και η απόγνωση που εξέφρασε κινητοποίησαν την υφυπουργό η οποία φρόντισε να έρθει σε άμεση επαφή με την 26χρονη.

Οι ίδιες καλά πληροφορημένες πηγές λένε ότι η συζήτηση μεταξύ των δύο γυναικών έγινε σε πολύ ανθρώπινο επίπεδο. Η κ. Συρεγγέλα παρουσίασε διάφορες εναλλακτικές λύσεις, βάσει των οποίων θα μπορούσε να εξασφαλιστεί ένα ασφαλές περιβάλλον για να διαμείνει η ίδια και το παιδί της, από τη στιγμή που φοβάται ότι ανά πάσα στιγμή, ο 36χρονος μπορεί να επιδείξει ανάλογη συμπεριφορά.

Διαβεβαίωσε επίσης την 26χρονη πως θα αναζητηθεί με μέριμνα του υπουργείου μία μόνιμη λύση στο θέμα της στέγασης, μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα και ο καθένας να αλλάξει σελίδα στη ζωή του.

dikastiko/taxydromos/ pexels

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί