• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σχεδιάζεται μπόνους για τους πιο παραγωγικούς δημοσίους υπαλλήλους

Σχεδιάζεται μπόνους για τους πιο παραγωγικούς δημοσίους υπαλλήλους

Τρία σενάρια για την επιβράβευση των πλέον παραγωγικών δημοσίων υπαλλήλων, επεξεργάζεται το υπουργείο Εσωτερικών.

Το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει πιλοτικά στις αρχές του 2022.
Μπόνους στους πιο παραγωγικούς δημοσίους υπαλλήλους που πετυχαίνουν στόχους, θεσμοθετεί το υπουργείο Εσωτερικών για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Κίνητρα με χρηματικά μπόνους και επιπλέον ημέρες άδειας σχεδιάζει το υπουργείο εσωτερικών για τους υπερπαραγωγικούς δημοσίους υπαλλήλους. Το σχέδιο αναμένεται να νομοθετηθεί έως το τέλος του χρόνου και θα ξεκινήσει πιλοτικά στις αρχές του 2022.

Τα χρήματα για την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος έχουν ήδη δεσμευθεί με ενέργειες του υπουργείου εσωτερικών στο ταμείο ανάκαμψης, αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ.

«Είναι πολύ σημαντικό να μπορέσουμε να επιβραβεύσουμε τους ικανούς άξιους και παραγωγικούς εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα. Αυτό αποτελεί εργαλείο διοίκησης, αποτελεί όμως και αναγνώριση, της επιτεύξεως των στόχων τους», ανέφερε ο Μάκης Βορίδης.

Το υπουργείο σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζει τρία σενάρια για την επιβράβευση των πλέον παραγωγικών υπαλλήλων:

  • Έκτακτη χρηματική αμοιβή στον εργαζόμενο με την μορφή μπόνους
  • Ταχύτερη μισθολογική εξέλιξη
  • Ένας συνδυασμός μισθολογικής εξέλιξης και επιπλέον ημερών ετήσιας άδειας

Το μπόνους θα δίνεται από την εκάστοτε υπηρεσία και όχι από το υπουργείο Εσωτερικών.

«Είναι και αυτό ενταγμένο, στις δράσεις ανατροπής του κλίματος εξισωτισμού που έχει καθηλώσει για πάρα πολλά χρόνια την δημόσια διοίκηση. Θεωρώ ότι θα αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό κίνητρο για την ενίσχυση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας των εργαζόμενων στο δημόσιο και τελικά όλα αυτά, αποβαίνουν εις όφελος των Ελλήνων πολιτών», τόνισε ο Μάκης Βορίδης.

Τα επόμενα βήματα θα είναι η ανάπτυξη ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την υλοποίηση και παρακολούθηση της διαδικασίας, που θα είναι συνδεδεμένη με τα συστήματα στοχοθεσίας και αξιολόγησης αλλά και υλοποίησης έρευνας στους πολίτες, ώστε να διαπιστωθεί αν βελτιώθηκε η παροχή υπηρεσιών.

gazzetta/ photo eurokinissi