• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σαρωτικούς ελέγχους στα γηροκομεία ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς – Θα ελεγχθούν όλα το επόμενο 10ημερο

Σαρωτικούς ελέγχους στα γηροκομεία ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς – Θα ελεγχθούν όλα το επόμενο 10ημερο

Xardalias

Νέα μέτρα για τους εργαζόμενους στα γηροκομεία ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Αναβολή μη αναγκαίων αδειών για το προσωπικό, αποφυγή ταξιδιών στο εξωτερικό, αποφυγή συγχρωτισμού και περιορισμός συναθροίσεων είναι μεταξύ άλλων τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε για τους εργαζόμενους σε κλειστές δομές ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου τόνισε ότι κρίνεται σκόπιμο να τονιστεί εκ νέου η ανάγκη τήρησης των μέτρων από τους εργαζόμενους στις εν λόγω δομές.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε:

– Αναβολή αδειών των εργαζομένων
– Τεστ κορωνοϊού 48 ώρες πριν την επάνοδο στην εργασία
– Αποφυγή ταξιδιών στο εξωτερικό
– Περιορισμός συνάθροισης σε κλειστούς χώρους με κόσμο
– Αποφυγή επαφής με άτομα που έχουν συμπτώματα
– Σε περίπτωση επαφής με ύποπτο κρούσμα, κατ οίκον περιορισμός.

Ο κ. Χαρδαλιάς πρόσθεσε ότι συνεχίζονται οι έλεγχοι σε μονάδες ηλικιωμένων, ενώ στόχος είναι μέσα σε 10 μέρες να έχουν ελεγχθεί όλοι.

Νωρίτερα, ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος είχε χαρακτηρίσει ανησυχητική την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα γηροκομεία με την διασπορά του κορωνοϊού.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είπε ακόμα ότι γίνονται συνεχώς μετρήσεις στα νησιά ενώ για την Αττική σημείωσε: «Δήμο – δήμο, περιοχή – περιοχή και δύο φορές την ημέρα εξετάζουμε τα δεδομένα… Είμαστε μακριά από τοπικά lockdown και «έχουμε πολλά μέτρα στη φαρέτρα μας για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση».


protothema/photo eurokinissi