Κορυφαία διάκριση και βραβείο Global ICT Award Winner στην κατηγορία «Digital Opportunity/ Inclusion Award (Public Sector)» απέσπασε η υποψηφιότητα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στα «2021 Virtual WITSA Global ICT Excellence Awards», τα οποία παρουσιάστηκαν σήμερα στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Συνεδρίου Πληροφορικής «WCIT 2021».
Το υπουργείο διακρίθηκε για τις υπηρεσίες που βελτιώνουν και διευκολύνουν την καθημερινή ποιότητα ζωής και την παραγωγικότητα των πολιτών και των επιχειρήσεων, μέσω της απλοποίησης και της ψηφιοποίησης του κράτους, λαμβάνοντας την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ όλων των υποψηφιοτήτων σε όλες τις κατηγορίες.
«Η βράβευση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης από τον WITSA αντανακλά την πρόοδο που έχει καταγράψει στον ψηφιακό μετασχηματισμό η Ελλάδα» δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης» και προσέθεσε:
«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η Ελλάδα αναγνωρίζεται και διακρίνεται διεθνώς – και μάλιστα στην κατηγορία των υπηρεσιών που βελτιώνουν καθημερινότητα, παραγωγικότητα πολιτών και επιχειρήσεων. Πράγματι, η πανδημία μετέτρεψε την εκκρεμότητα της χώρας σε αναγκαιότητα και επιτάχυνε την υλοποίηση του σχεδιασμού μας για τη δημιουργία ψηφιακών υπηρεσιών που θα έχουν τον πολίτη στο επίκεντρό του, που θα λειτουργούν για να εξυπηρετήσουν τις δικές του ανάγκες. Το συγκεκριμένο βραβείο αποτυπώνει την προσπάθεια που κάναμε όλοι μαζί για να συνεχίσουμε τη λειτουργία του κράτους και της οικονομίας μέσα στα δύο χρόνια της πανδημίας. Ως εκ τούτου, ανήκει σε όλους: κράτος, πολίτες και επιχειρήσεις. Ευχαριστούμε τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας που πρότεινε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το συγκεκριμένο βραβείο, αλλά και για την ιδιαίτερα αποδοτική συνεργασία που έχουμε εδώ και δυόμισι περίπου χρόνια, η οποία καθημερινά παράγει απτά αποτελέσματα για τη χώρα και για όλους τους πολίτες».
photo intime
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Δεν συμβαίνει μόνο όταν βρέχει στην Ελλάδα: Έπεσαν νερά στο άγαλμα του Ραμσή Β’ στο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο, vid
- Αλιγάτορας “μπούκαρε” σε κατάστημα στη Φλόριντα: Καρέ -καρέ η απομάκρυνσή του σε βίντεο
- Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση: Το chatbot Grok του Elon Musk μπαίνει σε 5.000 σχολεία στο Ελ Σαλβαδόρ
- “Βρικόλακες” σε βαθιά νερά: Μελέτη αποκαλύπτει την αρχαία σύνδεση μεταξύ χταποδιών και καλαμαριών
- Ν. Δένδιας: Η τρομοκρατική επίθεση στη γιορτή του Χανουκά στο Σίδνεϊ προκαλεί τον αποτροπιασμό μας
- Σάντα Κρουζ ντελ Ισλότε – Γνωρίστε το πιο πυκνοκατοικημένο νησί στον κόσμο με τους 1.200 κατοίκους, vid
- O τελευταίος αγώνας του John Cena στα ρινγκ – Το βίντεο-αφιέρωμα και η συγκίνηση, vid
- Το θαυματουργό λεμόνι ενισχύει το κολλαγόνο και αυξάνει την απορρόφηση σιδήρου!
- Με το ίδιο νόμισμα; Υπάρχει πρόθεση να διαλυθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση;
- Εκτέλεσαν παιδόφιλο δολοφόνο στον δρόμο λίγες ώρες αφότου αποφυλακίστηκε, vid









