Σαν σήμερα 20 Δεκεμβρίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο


Γεγονότα

1522: Έπειτα από πεντάμηνη πολιορκία από τις δυνάμεις του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς, οι Ενετοί παραδίδουν τη Ρόδο στους Οθωμανούς, υπό όρους.
1812: Κυκλοφορεί ο πρώτος τόμος με 86 παραμύθια των αδελφών Γκριμ, εν μέσω αντιδράσεων, επειδή ορισμένα από αυτά θεωρούνται ακατάλληλα για παιδιά.
1821: Αρχίζει η Α΄ Εθνοσυνέλευση Επιδαύρου, κατά την οποία θα γραφτεί η διακήρυξη ανεξαρτησίας της Ελλάδας.
1881: Εκλογές διεξάγονται στην Ελλάδα, με νίκη του Χαρίλαου Τρικούπη.
1955: Το Κάρντιφ ανακηρύσσεται πρωτεύουσα της Ουαλίας.
1957: Πραγματοποιεί την παρθενική του πτήση το πρώτο Boeing 707 που μπήκε σε παραγωγή.
1966: Καταρρέει η κυβέρνηση Στεφανόπουλου καθώς ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος ανακοινώνει την άρση της υποστήριξής της από την πλευρά της Ε.Ρ.Ε.
1970: Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος δηλώνει πως οι εκλογές θα γίνουν όταν αυτός, ως φορέας της εντολής του ελληνικού λαού, εκτιμήσει ότι μπορούν να γίνουν.
1989: Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής εισβάλλουν στον Παναμά.
1995: Το ΝΑΤΟ αρχίζει την επιτήρηση της ειρήνης στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη.
1995: Boeing 757, που εκτελεί την πτήση 965 της American Airlines, συντρίβεται σε βουνό 50 χλμ. βόρεια του Κάλι της Κολομβίας, σκοτώνοντας 159 άτομα.
1999: Η Πορτογαλία παραδίδει το Μακάου στην Κίνα.


Γεννήσεις


1802: Δημήτριος Βούλγαρης, γνωστός και ως «Τζουμπές», πολιτικός από την Ύδρα, που διατέλεσε και πρωθυπουργός, ο κυριότερος εκπρόσωπος της φαυλότητας στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας. (Θαν. 29/12/1877)
1915: Αζίζ Νεσίν, Τούρκος συγγραφέας. («Ο Καφές και η Δημοκρατία», «Έτσι ήρθαν τα πράγματα, μα έτσι δεν θα πάνε») (Θαν. 6/7/1995)
1957: Άννα Βίσση, Ελληνοκύπρια τραγουδίστρια.
1998: Κιλιάν Εμπαπέ, Γάλλος ποδοσφαιριστής


Θάνατοι


1880: Ζώρζης Δρομοκαϊτης, Έλληνας έμπορος και εθνικός ευεργέτης. (Γεν. 1805)
1968: Τζον Στάινμπεκ, Αμερικανός συγγραφέας. Τιμήθηκε με τα βραβεία Νόμπελ Λογοτεχνίας (1962) και Πούλιτζερ. («Τα Σταφύλια της Οργής», «Άνθρωποι και Ποντίκια», «Ανατολικά της Εδέμ») (Γεν. 27/2/1902)
2009: Γιάννης Μόραλης, Έλληνας εικαστικός, ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες ζωγράφους της λεγόμενης γενιάς του ’30, με πλήθος διακρίσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. (Γεν. 23/4/1916)

(photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί