Δεν τηρούνται τα μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό των μετακινήσεων παράνομων μεταναστών, όπως καταγγέλλουν πολίτες στην Χίο.
Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση έχει επιβάλλει προσωρινό περιορισμό της κυκλοφορίας των διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) όλης της Επικράτειας.
Αναλυτικά η απόφαση προβλέπει:
- 1. Τον προσωρινό περιορισμό της κυκλοφορίας από τις 21.03.2020 έως και τις 21.04.2020 των διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) όλης της Επικράτειας, αυστηρά εντός αντίστοιχης περιμέτρου που θα εφαρμόσει η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.), σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της.
- 2. Καθημερινά και από ώρα 7:00 έως και ώρα 19:00 δίνεται η δυνατότητα σε εκπροσώπους οικογενειών ή ομάδων των διαμενόντων στα ΚΥΤ να μεταβαίνουν για την κάλυψη των αναγκών τους στα πλησιέστερα αστικά κέντρα. Στις περιοχές όπου είναι δυνατή η μετάβαση με μέσα μαζικής μεταφοράς, αυτή γίνεται χωρίς να προκαλούνται καταστάσεις συγχρωτισμού στο εκάστοτε μέσο. Σε περιπτώσεις που δεν διατίθενται μέσα μεταφοράς, επιτρέπεται η έξοδος έως εκατό (100) ατόμων την ώρα, σε ομάδες μικρότερες των δέκα (10) ατόμων. Ο έλεγχος των ως άνω μέτρων πραγματοποιείται από προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ.
Στο βίντεο θα δείτε ομάδα αλλοδαπών να βγαίνουν σαν κοπάδι έξω στους δρόμους του Χαλκειού Χίου. Έχουν μαζί και παιδιά, ακούγοντας μουσική.
Στο βίντεο ακούγεται μια φωνή που τους λέει «θα φωνάξω την αστυνομία», αλλά αυτοί συνεχίζουν τον δρόμο τους αδιάφοροι.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το Ισραήλ διακόπτει τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα
- Βίντεο: Η στιγμή από τη μεγαλύτερη κλοπή του αιώνα στο Λούβρο
- Γνωρίστε την 101χρονη γυναίκα που εξακολουθεί να δουλεύει 6 ημέρες την εβδομάδα! vid
- Νέα επίθεση κατά σκάφους διακινητών ναρκωτικών ανακοίνωσε το Αμερικανικό Πεντάγωνο
- Ο Κυρ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχει αύριο στη σύνοδο κορυφής της MED9 στη Σλοβενία
- Στο Ασκληπιείο της Κω ορκίστηκαν 40 αριστούχοι γιατροί από όλο τον κόσμο
- Τζόρτζια Μελόνι: “Η ημέρα εορτασμού του Χριστόφορου Κολόμβου ήρθε για να μείνει”,vid
- Μία τεράστιας σημασίας κίνηση που έγινε από την Κίνα
- Ο Ν. Ανδρουλάκης συνεχάρη τηλεφωνικά τον νέο Αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθώ
- Ο Μ.Χαρακόπουλος στη χειροτονία του νέου Αρχιεπισκόπου Σινά: Μια νέα ελπιδοφόρα εποχή
Κύρια Θέματα

19 Οκτωβρίου - 12:11

19 Οκτωβρίου - 20:05

19 Οκτωβρίου - 19:29

19 Οκτωβρίου - 18:40

19 Οκτωβρίου - 18:25

19 Οκτωβρίου - 14:23

19 Οκτωβρίου - 07:20

19 Οκτωβρίου - 10:13


19 Οκτωβρίου - 09:27

19 Οκτωβρίου - 18:33

19 Οκτωβρίου - 12:25

19 Οκτωβρίου - 12:11

19 Οκτωβρίου - 11:40


19 Οκτωβρίου - 11:28

19 Οκτωβρίου - 10:30

19 Οκτωβρίου - 09:46