• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σάλος με τον υπ.Υγείας Κύπρου και τον κορωνοϊό: «Είναι μια απλή γρίπη» – Δεν είδε πως είναι στον «αέρα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Σάλος με τον υπ.Υγείας Κύπρου και τον κορωνοϊό: «Είναι μια απλή γρίπη» – Δεν είδε πως είναι στον «αέρα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι απαντά...

Απάντηση για το βίντεο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες, στο οποίο δηλώνει «στο τέλος της ημέρας εν μια απλή γρίπη, ένεν τίποτε…» για τον κορωνοιό, έδωσε ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Η δήλωση αυτή είχε γίνει στις 5 Μαρτίου, λίγο πριν τις τηλεοπτικές του δηλώσεις στην κάμερα, με τον υπουργό να μην έχει καταλάβει πως τα λέει σε ζωντανή σύνδεση.

Δείτε τι δήλωσε στο facebook, προκειμένου να απαντήσει για το βίντεο. Ωστόσο για αυτή την «απλή γρίπη», η Κύπρος αποφάσισε σκληρά μέτρα όπως βραχιόλι με μικροτσίπ στο χέρι και αστυνομικούς να χτυπούν κουδούνια το βράδυ.

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί βίντεο με απόσπασμα συνομιλίας που είχα με δημοσιογράφους στο Προεδρικό, λίγο μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου στις 5 Μαρτίου 2020.

Απαντώντας σε σχόλια δημοσιογράφων που ανησυχούσαν για τη θνησιμότητα του κορωνοϊού, εξηγούσα αυτό που επαναλαμβάνω εδώ και εβδομάδες, ότι δηλαδή το 80% όσων νοσήσουν θα έχουν ήπια συμπτωματολογία και μάλιστα αρκετοί ενδεχομένως να μην το αντιληφθούν καν, αφού θα έχουν συμπτώματα μιας απλής γρίπης.

Η φράση «στο τέλος της ημέρας είναι μια απλή γρίππη» στόχο είχε καθησυχάσει τις ανησυχίες δημοσιογράφων που έκαναν σύγκριση του COVID-19 με πολύ πιο επικίνδυνους ιούς, όπως ο Εμπόλα, όπου το ποσοστό θνητότητας αγγίζει το 50%.

Παραπέμπω στις δηλώσεις που έκανα λίγα λεπτά αργότερα την ίδια ημέρα καθώς και στις αποφάσεις που λήφθηκαν για μια σειρά από μέτρα (κλείσιμο οδοφραγμάτων, έλεγχοι στα αεροδρόμια κ.α), για όσους έχουν και την παραμικρή αμφιβολία για τις προθέσεις μας. Είναι οξύμωρο και αντιφατικό να με κατηγορούν για υποτίμηση του κινδύνου από τον ιό οι ίδιοι που με επικρίνουν ότι παίρνω απάνθρωπα απαγορευτικά μέτρα. Λυπούμαι γιατί αυτές τις κρίσιμες ώρες ορισμένοι αναζητούν αφορμές για δημιουργία εντυπώσεων και πρόκληση αντιπαράθεσης, που υπονομεύει την προσπάθεια για αντιμετώπιση της κρίσης.