Σάλος με την ιλιγγιώδη διαφορά στις τιμές βενζίνης μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου: «Εκεί δεν έχουν 1 ευρώ φόρους ανά λίτρο»

Ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη μιας ενεργειακής κρίσης με τις τιμές των καυσίμων να εκτοξεύονται στα ύψη, η Κύπρος κρατά πολύ χαμηλότερα τις τιμές. Μάλιστα, ένα από τα παράδοξα της υπόθεσης είναι ότι αν και η Κύπρος εισάγει καύσιμα από την Ελλάδα, η τιμή της βενζίνης είναι πολύ χαμηλότερη στο νησιωτικό κράτος. Ειδικότερα σύμφωνα […]

Ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη μιας ενεργειακής κρίσης με τις τιμές των καυσίμων να εκτοξεύονται στα ύψη, η Κύπρος κρατά πολύ χαμηλότερα τις τιμές.


Μάλιστα, ένα από τα παράδοξα της υπόθεσης είναι ότι αν και η Κύπρος εισάγει καύσιμα από την Ελλάδα, η τιμή της βενζίνης είναι πολύ χαμηλότερη στο νησιωτικό κράτος.


Ειδικότερα σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία η μέση τιμή βενζίνης στην Κύπρο ανέρχεται στα 1.381 ευρώ το λίτρο ενώ την ίδια στιγμή το πετρέλαιο κίνησης στα 1.458 ευρώ.


Αντίστοιχα η μέση τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα ανέρχεται στα 1,850 ευρώ το λίτρο του πετρελαίου στην Ελλάδα ανέρχεται στα 1.593 το λίτρο.


Ποιος είναι ο λόγος τελικά που «ματώνει» η τσέπη του Έλληνα πολίτη και όχι του Ελληνοκυπρίου;
Την απάντηση δίνει στο Sputnik ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος Μιχαήλ Κιούσης.


«Η Ελλάδα έχει περίπου ένα ευρώ φόρους ανά λίτρο βενζίνης. Αντίθετα, στην Κύπρο δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο» εξηγεί.


Πώς όμως μπορεί να μειωθεί η τιμή της βενζίνης και στην Ελλάδα; «Μοναδικός τρόπος για άμεση αποκλιμάκωση είναι η μείωση της φορολογίας. Μειώσεις πρέπει να υπάρξουν άμεσα, από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης έως τον ΦΠΑ. Κάποια στιγμή θα αποκλιμακωθούν και οι διεθνείς τιμές ωστόσο κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να γίνεται στο άμεσο μέλλον. Συνεπώς, οι μειώσεις των φόρων είναι το μοναδικό ρεαλιστικό πλάνο για τη χώρα μας» καταλήγει.

(sputniknews – φωτο:intime)

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί