Σαλαμίνα: Θρίλερ με την εξαφάνιση δύτη – Τι αποκάλυψαν μάρτυρες (vid)

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση εξαφάνισης του Μιχάλη Κοκολάκη 46 ετών στη Σαλαμίνα.

Ο 46χρονος από τα Χανιά βούτηξε, όπως είπαν οι λιμενικοί, σε απαγορευμένη ζώνη και τώρα οι Αρχές προσπαθούν να βρουν τι πραγματικά συνέβη.

Πολλοί μιλούν για σκηνοθετημένη εξαφάνιση. Ότι ο δύτης είχε λόγους να στήσει όλη αυτή την ιστορία και να αναδυθεί σε άλλο σημείο με τη βοήθεια κάποιων τρίτων.

Κάποιοι φαίνεται πως φοβήθηκαν την έρευνα και απείλησαν τους συγγενείς του δύτη να μην φτάσουν στο «Τούνελ», όμως η ανήλικη κόρη του δύτη, ξεκίνησε να αναζητά τον πατέρα της. Στο πλευρό της ο αδελφός της μητέρας της και η νονά της.

Όλα ξεκίνησαν την Κυριακή 18 Ιουλίου όταν αγνοούμενος μαζί με δύο φίλους του βρέθηκαν στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στο Άκρο Κυνοσούρας και τη νήσο Ψυττάλεια για να δοκιμάσουν ένα υποβρύχιο σκουτεράκι, που είχε αγοράσει λίγες ημέρες νωρίτερα. Την εικόνα αυτή έδωσαν οι δύο φίλοι που τον συνόδευσαν με το σκάφος τους.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία τους, ο δύτης βούτηξε στις 15:40, λέγοντάς τους ότι θα αναδυθεί σε 45’, κάτι το οποίο δεν έγινε. Οι ίδιοι καθυστέρησαν κοντά στις τρεις ώρες να ενημερώσουν τη Λιμενική Αρχή, γιατί έψαχναν όπως είπαν από μόνοι τους.

Η μαρτυρία τους, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στους ειδικούς του Λιμενικού Σώματος, που βρίσκονταν στο πλατό του «Τούνελ». Θεώρησαν ότι δεν έλεγαν τα πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν ανοιχτά της Σαλαμίνας. Τόνισαν ότι η υπόθεση αυτή είναι ιδιαίτερα σοβαρή και χρήζει βαθύτερης έρευνας

Τι υποστήριξε ο καπετάνιος…

«Ήμασταν φίλοι με τον Μιχάλη περίπου δύο χρόνια. Εκείνη την ημέρα πήγαμε για μπάνιο στη Σαλαμίνα μαζί και με έναν φίλο μου και ο Μιχάλης ήθελε να δοκιμάσει ένα σκούτερ θαλάσσης που είχε αγοράσει. Είχαμε δώσει ραντεβού στο Πέραμα κατά τις 11-12. Ο Μιχάλης ήταν από πιο νωρίς εκεί. Είχε από την προηγούμενη μέρα τον καταδυτικό εξοπλισμό στο σκάφος. Αρχικά δέσαμε στην περιοχή όπου είναι η εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, αλλά εκείνος δεν ήθελε να βουτήξει. Έπεσε σε άλλο σημείο γύρω στις 4 παρά 20. Ο καιρός ήταν καλός με λίγο κύμα προς το απόγευμα. Το σημείο που έπεσε το επέλεξε τυχαία και μας είπε να σταματήσουμε μόλις ετοιμάστηκε. Δεν ανησυχήσαμε αμέσως γιατί είχε δύο μπουκάλες οξυγόνου μαζί του και το σκούτερ. Στην αρχή ψάξαμε μόνοι μας και στη συνέχεια ειδοποιήσαμε το λιμενικό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Στην Αθήνα από τα Χανιά έφυγε για επαγγελματικούς λόγους. Καταδύσεις έκανε περίπου 10 χρόνια, προσπαθώ να βοηθήσω την ανιψιά μου που είναι 17 χρονών, δική της κίνηση είναι να ψάξει, για να μην της μείνουν τα ερωτηματικά του τι έγινε. Εμείς είχαμε κανονική σχέση. 19 Ιουλίου το πρωί χάθηκε ο Μιχάλης μας ενημέρωσε το λιμεναρχείο Σαλαμίνας. Ο γαμπρός μου με άλλους δύο είχαν πάει στη Σαλαμίνα. Ο καπετάνιος μου είπε ότι δεν γνωρίζει τι έγινε. Δοκιμάζανε ένα καταδυτικό, έπεσε σε ένα σημείο και μετά δεν βγήκε. Τον έψαξαν και δεν τον βρήκαν. Ενημέρωσαν το λιμεναρχείο μετά από τρεις ώρες. Είχε δύο φιάλες ο Μιχάλης όταν βούτηξε. Το GPS ήταν κλειστό” είπε ο κουνιάδος του Μιχάλη Κοκολάκη.

Δείτε το βίντεο από το MEGA:

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου αν είχε λάβει και ο ίδιος απειλές, όπως είπε στην οικογένεια του δύτη, απάντησε:

«Δεν ξέρω κάτι για απειλές. Δε θυμάμαι να είπα στην οικογένεια ότι “μας πρόδωσε ο Μιχάλης” όπως λένε, αλλά αν το είπα, αυτό που εννοούσα είναι ότι του είχαμε εμπιστοσύνη και έφυγε ή μας πρόδωσε γιατί έπαθε κάτι κακό…»

Ο καπετάνιος του σκάφους έδωσε την εξής εικόνα:

«Με τις δύο μπουκάλες και με το σκούτερ είχε τη δυνατότητα να πάει πολύ μακριά, εάν το ήθελε. Αν είχε πνιγεί, θα τον βρίσκαμε με σόναρ. Κάναμε έρευνες, αλλά δεν εντοπίστηκε απολύτως τίποτα ούτε από τον εξοπλισμό του.»

Από ένα ερασιτεχνικό βίντεο που είχε στείλει ο ίδιος ο αγνοούμενος στην κόρη του και πρόβαλε η εκπομπή, φάνηκε ότι οι δυο τους γνωρίζονταν από παλιά, καθώς είχαν ταξιδέψει μαζί στην «ταραγμένη» Λιβύη. Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, βρέθηκαν εκεί σε μια αποστολή για να παραδώσουν κάποια σκάφη.

Ο ιδιοκτήτης του σκάφους είπε στην εκπομπή: «Τον γνώρισα εκείνες τις μέρες και είπαμε να πάμε στη Σαλαμίνα για να δούμε το μέρος. Δεν ξέρω αν ήταν τυχαία η επιλογή του σημείου, ίσως και να έπεσε εσκεμμένα εκεί. Πολλά μπορεί να συνέβησαν, όλα είναι περίεργα και θέλουμε να μάθουμε τι έγινε και να βρεθεί ο Μιχάλης».

Από το σημείο όπου έκανε τη μοιραία κατάδυση ο αγνοούμενος δύτης, η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη μίλησε με τον άνθρωπο που βούτηξε λίγη ώρα μετά, σε μία προσπάθεια να τον εντοπίσει.

Ο Χρήστος Σταματίου, έμπειρος δύτης, κλήθηκε από το λιμενικό την ημέρα της εξαφάνισης να πέσει στη θαλάσσια περιοχή της Κυνοσούρας Σαλαμίνας. Επί δύο ημέρες έψαχνε το βυθό και κατά μήκος της ακτής, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ο ίδιος είναι βέβαιος πως κάτι άλλο αναζητούσαν και δεν ήταν εκεί για να δοκιμάσουν το σκούτερ.

«Μου έκανε εντύπωση που με τέτοιο καιρό ήρθαν σε αυτό το σημείο για να δοκιμάσουν το υποθαλάσσιο σκούτερ. Είναι λίγο περίεργο το μέρος γιατί είναι δίαυλος, περνάνε πολλά πλοία και έχει και αρκετά ναυάγια. Εγώ έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω, στο βαθμό που μπορούσα. Κάτι δε μου κόλλαγε στην όλη ιστορία. Είπαν ότι βούτηξε με δύο φιάλες, τη μία όμως την είδα πάνω στο σκάφος τους και έδειχνε χρησιμοποιημένη. Κανονικά εδώ απαγορεύεται να κάνεις κατάδυση και χρειάζεται ειδική άδεια. Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά, μπορεί να μην έχει βουτήξει και καθόλου εδώ», κατέληξε.

Η κόρη του δύτη, που με περίσσιο κουράγιο και θάρρος, ξεκίνησε την έρευνα για να μάθει την αλήθεια σε αυτή την παράξενη ιστορία, είπε στην εκπομπή:

«Ο μπαμπάς μου ασχολείτο με τη θάλασσα, τις βάρκες, τα σκάφη. Σε όλα τα ριψοκίνδυνα ήταν μέσα. Τον αναζητούμε εδώ και καιρό. Όταν ξεκινήσαμε την έρευνα, δεχτήκαμε ένα περίεργο τηλεφώνημα. Μας είπαν να σταματήσουμε. Είναι πολύ άσχημο να θες να βρεις έναν άνθρωπο που λατρεύεις με όλη σου την ψυχή και να σε σταματάνε με τέτοιο τρόπο.»

Η ίδια αναφέρθηκε και στην επικοινωνία που είχε με τον καπετάνιο του σκάφους από το οποίο έκανε την κατάδυση ο πατέρας της.

«Μίλησα μαζί του, μου είπε τα πράγματα από τη δική του πλευρά για το τι συνέβη εκείνη την ημέρα. Τον ρώτησα πολλά, αλλά μου απαντούσε τα ίδια. Δε με ικανοποιούσε πλήρως ο λόγος του. Τον πατέρα μου τον έχω εξιδανικεύσει τόσο πολύ, που δεν πιστεύω ότι θα πέθαινε έτσι. Έχουμε κάνει πολλά σενάρια, αλλά μέχρι και σήμερα δεν μπορώ να καταλάβω τι του έχει συμβεί. Πιστεύω πάρα πολύ στην εκπομπή σας και ότι θα μας βοηθήσει να μάθουμε την αλήθεια», κατέληξε.

enikos/ photo pexels

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί