δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος περιόδευσε στη λαϊκή αγορά της Άνω Ηλιούπολης, στη Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Φάμελλος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Παραγωγών Επαγγελματιών Πωλητών Βιομηχανικών Ειδών Λαϊκών Αγορών Ελλάδας Άγγελο Δερετζή και ενημερώθηκε για την πανελλαδική απεργία στις λαϊκές αγορές από την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου.
Τα κύρια αιτήματα έχουν να κάνουν με το τεκμαρτό εισόδημα και το ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, είπε ο κ. Δερετζής και σημείωσε:
«Στις λαϊκές αγορές λειτουργούσε ο ανταγωνισμός, αλλά πλέον δεν λειτουργεί σωστά. Οι λαϊκές αγορές ήταν ανέκαθεν το καταφύγιο του φτωχού Έλληνα καταναλωτή, τώρα, όμως, βλέπουμε πως οι τελευταίες πολιτικές της κυβέρνησης σπρώχνουν τον κόσμο στις πολυεθνικές και στα σούπερ μάρκετ. Δουλεύουμε 200 μέρες τον χρόνο και φορολογούμαστε για 300. Έχει αποχωρήσει τουλάχιστον το 35% των πωλητών λαϊκών αγορών σε ολόκληρη την Ελλάδα. Θέλουμε να έρχονται παραγωγοί στις λαϊκές, να πουλάνε φθηνά και ποιοτικά προϊόντα. Εμείς ζητάμε τον διάλογο με την κυβέρνηση, αλλά μέχρι τώρα δεν έχουμε δει κάποιος να μας φωνάξει από το υπουργείο Οικονομικών, δεν μας δέχεται ούτε ο θυρωρός του υπουργείου. Ζητάμε συγγνώμη από τους καταναλωτές, αλλά αυτό που γίνεται είναι και γι’ αυτούς και για μας, για να μπορούν να παίρνουν φθηνά προϊόντα και οι καταναλωτές».
Σ. Φάμελλος: Η κυβέρνηση εξαπάτησε τις λαϊκές αγορές
«Η κυβέρνηση εξαπάτησε τις λαϊκές αγορές. Δεν επιτρέπει να μπούνε νέοι παραγωγοί και επαγγελματίες, και στέλνει έτσι τον κόσμο στα σούπερ μάρκετ», επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και προσέθεσε:
«Είμαστε κάθετα αντίθετοι με τον τεκμαρτό τρόπο φορολόγησης και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει τροπολογία στη Βουλή. Επίσης, το λεγόμενο ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής είναι, θα έλεγα, και ανεφάρμοστο. Απαιτείται εκδικητικά από τις λαϊκές, ενώ δεν εφαρμόζεται. Εμείς έχουμε κάνει επίκαιρη ερώτηση στην κυβέρνηση να απαντήσει πώς εφαρμόζεται».
Ο κ. Φάμελλος τόνισε ότι ο αγώνας των λαϊκών αγορών συνδέεται και με τον αγώνα των αγροτών, που φωνάζουν για επιβίωση, και κάλεσε την κυβέρνηση, πριν γίνει διαρκείας ο αγώνας, να απαντήσει άμεσα και για το θέμα του τεκμαρτού, το θέμα του κόστους παραγωγής και για το θέμα των νέων παραγωγών και επαγγελματιών και για το θέμα του ηλεκτρονικού δελτίου αποστολής.
«Είναι απλά και είναι εφαρμόσιμα και υποκρίνεται η κυβέρνηση, όταν λέει ότι δεν μπορεί να τα κάνει. Αυτά που ζητάτε, μπορούν να γίνουν άμεσα, να απαντήσει σήμερα η κυβέρνηση και να έχουμε την Τετάρτη ανοιχτές λαϊκές αγορές», υπογράμμισε ο κ. Φάμελλος.
Νίκος Ρούμπος – ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Στην Κρήτη το μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ – Αντίστροφη μέτρηση για την επίθεση στο Ιράν; Vid
- Κοζάνη: Χειροπέδες σε ανήλικους που γρονθοκόπησαν και τραυμάτισαν συνομήλικό τους
- Οι ΗΠΑ απομακρύνουν εκτάκτως το προσωπικό τους από την πρεσβεία τους στον Λίβανο
- Έξαλλοι στην Ουκρανία με Ουγγαρία και Σλοβακία: «Δεν γίνεται να κρατούν όμηρο όλη την Ε.Ε.»
- Οι Αθηναίοι γλέντησαν στον Λόφο Φιλοπάππου, πολύχρωμοι χαρταετοί στον αττικό ουρανό – ΦΩΤΟ
- Μήνυμα Τσιάρα από Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας: Στήριξη των Ευρωπαίων αγροτών για βιώσιμη ανάπτυξη
- Ο Ζελένσκι καλεί το ΝΑΤΟ να… χτυπήσει τους πυραύλους Oreshnik
- Μιλάνο: Συνελήφθη αστυνομικός – Δολοφόνησε διακινητή ναρκωτικών, προσποιούμενος ότι πήγε να τον πυροβολήσει
- Πρόταση-«σταθμός» των Ρώσων στην «καρδιά» των Βαλκανίων – Θα το αφήσουν οι διεθνιστές;
- Ο μυστηριώδης θάνατος στο Μπαλί που αποκαλύφθηκε μήνες μετά – 38χρονη πέθανε αφού ήπιε δηλητηριώδες λιμοντσέλο
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΑΘΗΝΑ
ΒΡΑΖΙΛΙΑ
ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ
ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ
ΑΘΗΝΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ
ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ









