Όπως τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σάκης Αρναούτογλου, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη συζήτηση με θέμα «Το 2024, το θερμότερο έτος που έχει καταγραφεί – η ανάγκη για κλιματική δράση».
Ασκώντας κριτική στις πολιτικές του νέου Προέδρου των ΗΠΑ και, απευθυνόμενος στον ίδιο, από την αίθουσα της Ολομέλειας, είπε: «Κύριε Τραμπ, δεν χτίζεις μια “μεγάλη Αμερική” πάνω στα ερείπια ενός πλανήτη που καταρρέει από την κλιματική κρίση. Σε έναν κόσμο που φτωχαίνει και καταστρέφεται, δεν υπάρχουν νικητές – ούτε καν η Αμερική».
Ο κ. Αρναούτογλου επισήμανε ότι η Πράσινη Μετάβαση δεν είναι μόνο μια πρόκληση, αλλά και μια μοναδική ευκαιρία για την Ευρώπη να αναδειχθεί σε παγκόσμιο ηγέτη στη δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη. «Η επιτυχία εξαρτάται από τη δέσμευσή μας να στηρίξουμε τους πολίτες που βρίσκονται στο επίκεντρο των αλλαγών. Αν χάσουμε την εμπιστοσύνη τους, οι προσπάθειές μας θα είναι μάταιες», υπογράμμισε.
Σημείωσε, επίσης, ότι οι πολιτικές που αγνοούν τις ανάγκες των ανθρώπων οδηγούν σε οπισθοδρόμηση και δυσπιστία προς τη δράση για το κλίμα, κάτι που η Ευρώπη δεν μπορεί να επιτρέψει.
«Η Ευρώπη πρέπει να παραμείνει το παγκόσμιο υπόδειγμα για την υπεύθυνη και δίκαιη αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Ο χρόνος δεν είναι με το μέρος μας. Τώρα είναι η στιγμή να κάνουμε τη διαφορά», κατέληξε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
Η παρέμβαση του κ. Αρναούτογλου είναι διαθέσιμη στον σύνδεσμο ΕΔΩ
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επικοινωνία Γ. Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Μπ. Αμπντελάτι – Τι συζήτησαν
- Οικογενειακές στιγμές για τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη – Οι ευχές του για τα Χριστούγεννα
- Οι προειδοποιήσεις έχουν δοθεί! Αν δεν εισακουστούν, έρχονται καταστροφικές συνέπειες για την Δύση
- Δυτ. Όχθη: 5 Ισραηλινοί συνελήφθησαν για τον τραυματισμό βρέφους κατά την επίθεση εποίκων σε σπίτι Παλαιστινίων
- Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε μαχητή των Φρουρών της Επανάστασης
- Θεσ/νικη: Παρίσταναν τους τεχνικούς του ΔΕΔΔΗΕ και άρπαξαν από ηλικιωμένη κοσμήματα, λίρες, μετρητά
- Οι Ρώσοι κατέρριψαν 48 ουκρανικά drones πάνω από ρωσικές περιοχές
- Σουηδία: Δολοφόνησε με μπαλτά 55χρονη σε βίλα – Νεκρός ο δράστης από πυρά αστυνομικών
- Ποιοί είναι οι zillennials; Η μικρογενιά για την οποία κανείς δεν μιλάει
- Κακοκαιρία: Η ανάρτηση του Δημάρχου για την πρωτοφανή χαλαζόπτωση στη Λέρο – Δείτε εικόνες









