Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών απαντώντας στην απαγόρευση που επέβαλλε η ΕΕ σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης γνωστοποίησε την απαγόρευση μέσων ενημέρωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης!
Μεταξύ αυτών βρίσκονται και ελληνικά μέσα!
Συγκεκριμένα πρόκειται για την ΕΡΤ, τον ΣΚΑΪ, το MEGA και το Πρώτο Θέμα!
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:
Ως απάντηση στην απόφαση που έλαβε το Συμβούλιο της ΕΕ στις 17 Μαΐου να απαγορεύσει «κάθε δραστηριότητα εκπομπής» σε τρία ρωσικά μέσα ενημέρωσης (RIA Novosti, Izvestia και Rossiyskaya Gazeta), η οποία τίθεται σε ισχύ σήμερα, 25 Ιουνίου, εισάγονται αντιπεριορισμοί πρόσβασης από την επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας στους πόρους εκπομπής ορισμένων μέσων ενημέρωσης των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και φορέων μέσων ενημέρωσης της Ένωσης που διαχέουν συστηματικά ψευδείς πληροφορίες σχετικά με την πρόοδο μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Η ρωσική πλευρά έχει επανειλημμένα και σε διάφορα επίπεδα προειδοποιήσει ότι η παρενόχληση εγχώριων δημοσιογράφων με πολιτικά κίνητρα και οι αβάσιμες απαγορεύσεις στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης στην ΕΕ δεν θα περάσουν απαρατήρητες. Παρόλα αυτά, οι Βρυξέλλες και οι πρωτεύουσες των χωρών του μπλοκ επέλεξαν να πάρουν τον δρόμο της κλιμάκωσης, αναγκάζοντας την Μόσχα να λάβει αντίστοιχα και αναλογικά αντίμετρα με μια ακόμη παράνομη απαγόρευση. Την ευθύνη για μια τέτοια εξέλιξη των γεγονότων φέρει αποκλειστικά η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι χώρες αυτής της ένωσης που υποστήριξαν μια τέτοια απόφαση.
Εάν αρθούν οι περιορισμοί στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, η ρωσική πλευρά θα επανεξετάσει επίσης την απόφασή της σε σχέση με τους αναφερόμενους φορείς μέσων ενημέρωσης.

photo intime
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τυνησία: Τζιχαντιστής και αστυνομικός σκοτώνονται σε αντιτρομοκρατική επιχείρηση
- Γερμανία: Σε εμπρησμό οφείλεται το μπλακ-άουτ στο Βερολίνο – Ακροαριστερή οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη
- Σοκ στην Πάτρα: Νεκρός 31χρονος από ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου σε νυχτερινό κέντρο για μια παρεξήγηση
- Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί διακινητές που προωθούσαν παράνομους μετανάστες
- Τραμπ: Οι αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρείες θα εγκατασταθούν στη Βενεζουέλα
- «All Within the Detour»: Η πρώτη μεγάλη φωτογραφική έκθεση του Γιοσιτόμο Νάρα στην Ταϊβάν
- Ο δημοφιλής Κορεάτης ηθοποιός Ahn Hyo-seop στην εκπομπή “The Tonight Show” του Jimmy Fallon”
- Καιρός: Προειδοποίηση για θυελλώδεις ανέμους σε Β. Αιγαίο και Ιόνιο – Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία
- Πυρκαγιά σε κατάστημα αισθητικής στη Νέα Σμύρνη- Αποδίδεται σε εμπρησμό
- Ο αριστερός Δήμαρχος της Νέας Υόρκης καταδικάζει τη στρατιωτική επίθεση στη Βενεζουέλα









