Ρεύμα: Έτοιμοι οι πάροχοι να απορροφήσουν μέρος των αυξήσεων-Η ΡΑΕ ετοιμάζει «παρατηρητήριο τιμών» (vid)

Η ΡΑΕ ετοιμάζει «παρατηρητήριο τιμών», μέσω του οποίου οι καταναλωτές θα μπορούν να ενημερώνονται για τις τιμές τις κιλοβατώρας ανά εταιρία.

Έτοιμοι να απορροφήσουν στο μέτρο του δυνατού, τις αναμενόμενες αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, εμφανίστηκαν οι ιδιώτες πάροχοι κατά τη διάρκεια σύσκεψης με τον υπουργό Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και εκπροσώπους της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ).

Σύμφωνα με ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού, οι ιδιώτες πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος, ήδη επεξεργάζονται σχετικά «πακέτα».

Ο κ. Σκρέκας δήλωσε ότι το υπουργείο Ενέργειας έχει κάνει από την πλευρά του το χρέος του, απορροφώντας το 80% των ανατιμήσεων στα τιμολόγια μέσω του Ειδικού Ταμείου Στήριξης.

Από την πλευρά της η ΡΑΕ ανέφερε ότι ετοιμάζει «παρατηρητήριο τιμών», μέσω του οποίου οι καταναλωτές θα μπορούν να ενημερώνονται για τις τιμές τις κιλοβατώρας ανά εταιρία.

Ο υπουργός Ενέργειας είχε εκτιμήσει το πρωί, ότι οι ιδιώτες πάροχοι θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της ΔΕΗ, προχωρώντας σε εκπτώσεις.

Για την κρατική επιδότηση ανά κιλοβατώρα, ανέφερε ότι αφορά το σύνολο των καταναλωτών. Για έναν λογαριασμό έως 180 ευρώ το τρίμηνο, η έκπτωση θα ανέρχεται σε περίπου 30 ευρώ στο καθαρό κόστος ενέργειας. Η χρηματοδότηση θα καλύψει τις καταναλώσεις Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου.

skai/ photo pexels

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί