Ρέθυμνο: Απάτες με χρήση ονομάτων υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου Ρεθύμνης

Απάτη διαπιστώθηκε από στελέχη του Δήμου Ρεθύμνης σε βάρος πολίτη επιχειρηματία και απόπειρα απάτης εναντίον ενός άλλου, με χρήση ονομάτων υπηρεσιακών στελεχών του δήμου.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, άγνωστοι προσποιούμενοι στελέχη του Δήμου Ρεθύμνης, κατάφεραν να αποσπάσουν χρηματικό ποσό από πολίτη επιχειρηματία, με τον οποίο ο δήμος έχει συνεργασία προμήθειας υλικών.

Διαπιστώθηκε επίσης πως υπήρξε και δεύτερη προσπάθεια εξαπάτησης άλλου επιχειρηματία, πάλι με χρήση ονομάτων υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου Ρεθύμνης, ευτυχώς, χωρίς να καταφέρουν να του αποσπάσουν χρήματα. Οι διενεργούντες την απάτη ενδεχομένως αντλούν, σύμφωνα με την δημοτική αρχή, στοιχεία πληρωμών από την Διαύγεια, καθώς φαίνεται να γνωρίζουν αριθμούς συναλλαγών, ακριβή ποσά πληρωμών και ονόματα στελεχών του δήμου, ενώ όπως προκύπτει είναι καλοί γνώστες του τρόπου λειτουργίας των τραπεζικών καρτελών, καθώς οδηγούν τους καλόπιστους προμηθευτές βήμα-βήμα στην διασταύρωση δεδομένων και την συμπλήρωση στοιχείων.

Για το λόγο αυτό εφίσταται η προσοχή προς όλους τους συμπολίτες μας, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, και ειδικά σε όσους συνεργάζονται με τις δημοτικές υπηρεσίες, ώστε να μην υπάρξει άλλο αντίστοιχο κρούσμα απάτης εναντίον οποιουδήποτε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί