«Η Τουρκία αντί να αποτρέπει επικίνδυνες και παράνομες μεταναστευτικές ροές, αντί να εφαρμόζει το διεθνές δίκαιο και την Κοινή Δήλωση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, προσπαθεί να πιέσει την Ελλάδα να ανοίξει τα σύνορα της. Ώστε να μπορέσει και πάλι να διαπραγματευτεί ανταλλάγματα. Όμως η Ελλάδα θα συνεχίσει με την ίδια αποφασιστικότητα να φυλά τα σύνορα της, με απόλυτο σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο» τονίζουν οι εν λόγω πηγές. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέμεινε για πολλοστή φορά στη σκληρή ρητορική, υποστηρίζοντας τώρα ότι ελληνικά φέριμποτ «θάβουν» πρόσφυγες και μετανάστες στη θάλασσα.
«Παρακολουθούμε το πώς θάβουν αυτούς τους αθώους, καημένους από τα ελληνικά φεριμπότ στη θάλασσα. Στο Αιγαίο, πώς τους θάβουν στη Μεσόγειο, Έτσι; Τα παρακολουθούμε» δήλωσε προκλητικά ο Τούρκος πρόεδρος, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η Τουρκία είναι αυτή που διασώζει τους μετανάστες.
«Λοιπόν, βγάζει ο κόσμος φωνή για αυτό; Οχι. Οι φρεγάτες μας τρέχουν, τους προλαβαίνουν και τους σώζουν από τη θάλασσα. Διότι εμείς είμαστε μουσουλμάνοι. Και εκπληρώνουμε τις απαιτήσεις του ισλαμισμού μας» υποστήριξε ο ίδιος. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τούρκος πρόεδρος εξαπολύει «πυρά» εναντίον της χώρας μας για το μεταναστευτικό ζήτημα.
Όπως είπε, ως μουσουλμάνοι «εκπληρώνουμε τις απαιτήσεις του ισλαμισμού». Η πιο πρόσφατη επίθεσή του έγινε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο προσφυγικό, ο Ερντογάν είπε στη συνέλευση ότι «η Ελλάδα έχει μετατρέψει το Αιγαίο σε νεκροταφείο προσφύγων», συμπληρώνοντας ότι «δεν θέλουμε να δούμε άλλα νεκρά μωρά όπως ο Αϊλάν, στις ακτές μας».
Ο Τούρκος πρόεδρος, μάλιστα, έδειξε μια φωτογραφία με δύο νεκρά παιδιά, υποστηρίζοντας πως έχασαν τη ζωή τους επειδή η ελληνική ακτοφυλακή βύθισε τις βάρκες τους. Όπως ισχυρίστηκε, οι εικόνες αυτές είναι το αποτέλεσμα των «βίαιων επαναπροωθήσεων» από το ελληνικό λιμενικό στο Αιγαίο.
(ΦΩΤΟ:Eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μεσόγειος: Η Ολλανδία στέλνει μια φρεγάτα
- Δικαστήριο ανάγκασε αλυσίδα εστιατορίων να αλλάξει όνομα για τον πιο απίστευτο λόγο
- Ο Τραμπ αναφέρει πως “απέχει πολύ” από το να αποφασίσει να στείλει στρατεύματα στο Ιράν για να ασφαλίσουν το πυρηνικό απόθεμα
- Αυτό σημείωσε ο Δένδιας για την παρουσία Μακρόν σε Κύπρο και Κρήτη
- Ο Ερντογάν προειδοποίησε το Ιράν – Έκρυθμη η κατάσταση στην Μέση Ανατολή
- «Βόμβα» Πούτιν για την παραγωγή πετρελαίου που εξαρτάται από τα Στενά του Ορμούζ
- Ο Τραμπ δεν είναι “ευχαριστημένος” με την εκλογή του νέου ανώτατου ηγέτη του Ιράν
- Τα ΗΑΕ δεν θα συμμετάσχουν “σε καμία επίθεση εναντίον του Ιράν” από το έδαφός τους
- Ο πρόεδρος του Λιβάνου κατηγορεί την Χεζμπολάχ
- Κατάπαυση του πυρός στη Μ. Ανατολή ζητάει η Κίνα









