• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Υπάρχει η πολιτική βούληση να βελτιωθεί η κατάσταση», δήλωσε για το μεταναστευτικό ο Στ.Γκίκας

«Υπάρχει η πολιτική βούληση να βελτιωθεί η κατάσταση», δήλωσε για το μεταναστευτικό ο Στ.Γκίκας

«Κατανοώ τις αντιδράσεις των δημοτικών συμβουλίων και της Περιφέρειας, υπάρχει όμως ένα τεράστιο πρόβλημα, το οποίο καλείται να διαχειριστεί η χώρα»,

δήλωσε ο βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM», για την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τον τρόπο που χειρίζεται το μεταναστευτικό.

Σχετικά με το ψήφισμα της έκτακτης συνεδρίασης του συμβουλίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, με το οποίο διακόπτεται -όπως αναφέρει- κάθε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, μέχρι να ανακληθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία επιτάσσονται εκτάσεις γης στα νησιά, ο κ. Γκίκας σημείωσε: «Είναι μία ακραία απόφαση, αλλά είναι μία απόφαση καθαρά εντυπωσιασμού. Τι σημαίνει κόβω κάθε σχέση με τη κυβέρνηση. Τι σημαίνει; Και τι κάνεις; Ένα αυτόνομο κράτος στη μέση τού πουθενά; Κοιτάξτε, δέχομαι την οποιαδήποτε αντίδραση. Κατανοώ τον προβληματισμό των συναδέλφων μου γιατί είμαστε μαζί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Όμως, η χώρα αντιμετωπίζει μία έκτακτη κατάσταση».

Σε ό,τι αφορά την Τουρκία και τις προκλητικές της ενέργειες, ο βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκραστίας σχολίασε: «Δυστυχώς, έχουμε απέναντί μας έναν δύστροπο γείτονα, ο οποίος δεν του φτάνει μόνο ότι αμφισβητεί ευθέως τα εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα, έχει ανοίξει δύο μέτωπα πολέμου, ένα στη Λιβύη, ένα στη Συρία, αγόρασε και τρίτο γεωτρύπανο, είναι ένας πραγματικά προβληματικός γείτονας. Όμως, έχει στο έδαφός του 3.800.000 πρόσφυγες, που, πραγματικά, το ένα δέκατο από αυτούς, αν αποφασίσει να τους σπρώξει προς τα νησιά μας, τότε θα έχουμε πραγματικά απίστευτα μεγάλο πρόβλημα […]. Από εκεί και πέρα η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Πρέπει να πάρει αποφάσεις. Δεν λέω ότι είναι εύκολη η διαχείριση αλλά τουλάχιστον υπάρχει η πολιτική βούληση από τη κυβέρνηση να βελτιώσει την κατάσταση».

*Τη συνέντευξη πήραν ο Κώστας Παπαδάκης και η Σοφία Παπαδοπούλου ΑΜΕ ΜΠΕ

photo:eurokinissi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •