• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ
  • Υπάλληλος σε παράνομους μετανάστες: «Οι Έλληνες δώσαμε το αίμα για την ελευθερία και για να ελευθερώσουμε όλους εσάς» – Τον κατηγορούν για «εθνικιστικό παραλήρημα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Υπάλληλος σε παράνομους μετανάστες: «Οι Έλληνες δώσαμε το αίμα για την ελευθερία και για να ελευθερώσουμε όλους εσάς» – Τον κατηγορούν για «εθνικιστικό παραλήρημα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο Φυλάκιο στον Έβρο υπάρχει το κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, το οποίο υπάγεται στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και το «προαναχωρησιακό κέντρο κράτησης αλλοδαπών», το οποίο ανήκει στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Σύμφωνα με την επίσημη σελίδα του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, το συγκεκριμένο Κ.Υ.Π., μεταξύ άλλων, έχει ως αποστολή «την υποδοχή αλλοδαπών που συλλαμβάνονται λόγω παράνομης εισόδου ή διαμονής στην Ελλάδα».

Με άλλα λόγια εκεί βρίσκονται παράνομοι μετανάστες, από εκείνους που κατά καιρούς ακούμε και μαθαίνουμε διάφορα από τις δραστηριότητές τους σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε υπάλληλο, όπως τον χαρακτηρίζουν, του φυλακίου, προφανώς αγανακτισμένο, να μιλά σε υψηλούς τόνους, ενώ εντός του φράκτη, ακούγονται αντρικές φωνές, κάποιες σε ειρωνικό τόνο.

Σε κάποιο σημείο, ο υπάλληλος αγανακτεί και τους λέει:

«Είστε Κούρδοι, Σύροι, Ιρακινοί, Πακιστανοί, αλλά εγώ είμαι Έλληνας και είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας. Είστε σ’ αυτό το καμπ και από κάτω υπάρχει αίμα Ελλήνων, Yunanistan (σ.σ. Ελλάδα στα τούρκικα). –Ελλάδααα (ακούγεται ειρωνικά στο βάθος από αντρική φωνή)-».

Συνεχίζει ο υπάλληλος:

 «Δώσαμε το αίμα μας για την ελευθερία μας και για να ελευθερώσουμε εσάς (όλους). Πρέπει να σέβεστε. Ο … θέλει να βγει έξω. Βγες (και εσύ), πάρτον και πηγαίνετε στην Τουρκία».

Τα προαναφερθέντα λεγόμενα χαρακτηρίζονται από μέσα ενημέρωσης ως «εθνικιστικό παραλήρημα».

Εμείς παραθέτουμε το βίντεο και βγάλτε τα δικά σας συμεπράσματα:

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu