Τα Διαβατά βρίσκονται μόλις εννέα χιλιόμετρα από την Θεσσαλονίκη.
Έχουν χαρακτηριστεί ως η Μόρια της βόρειας Ελλάδας Ελλάδος καθώς η κατάσταση με το μεταναστευτικό και εκεί είναι τραγική και εξαθλιωτική.
Οι άνθρωποι εκεί ζουν σε σκηνές και μάλιστα χωρίς καν να έχουν τα απολύτως απαραίτητα όπως πρόσβαση σε φαγητό, ζεστό νερό ή ιατρικές υπηρεσίες. Κάποιοι αντιμετωπίζουν και προβλήματα υγείας.
Ό,τι πρέπει λοιπόν για μέλη των ΜΚΟ και καμουφλαρισμένους πράκτορες, προκειμένου να ανάψουν και εκεί «φιτίλι».
Το χειρότερο είναι πως δεν υπάρχει ακριβής καταγραφή σχετικά με το πόσοι είναι οι παράνομοι μετανάστες που βρίσκονται εκεί. Ουδείς γνωρίζει με ασφάλεια τον συγκεκριμένο αριθμό των ατόμων, ο οποίος μπορεί να στραφεί, με τις κατάλληλες υποχθόνιες ενέργειες, που παρατηρήθηκαν και στην Λέσβο, κατά των πολιτών.
Πρόκειται για μουσουλμάνους από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν κ.α., όχι δηλαδή για πρόσφυγες πολέμου αλλά για άτομα που μπήκαν παρανόμως στην χώρα μας.
Όπως, κατά καιρούς έχουν ενημερώσει κάτοικοι, οι παράνομοι μετανάστες μπαινοβγαίνουν ανεξέλεγκτα στην δομή φιλοξενίας. Η Επιτροπή Κατοίκων κάνει λόγο και για παρενοχλήσεις μεταναστών σε κατοίκους της περιοχής και για υπεράριθμους αλλοδαπούς.
Φανταστείτε τι έχει να γίνει, αν κάποιος τους ξεσηκώσει.
Το κέντρο φιλοξενίας στα Διαβατά λειτουργεί από το 2016 κέντρο φιλοξενίας «προσφύγων και μεταναστών», όπως τους ονομάζουν. Η δομή δημιουργήθηκε στο πρώην στρατόπεδο «Αναγνωστοπούλου» και ήταν από τις πρώτες δομές, ως απόρροια της Ειδομένης, όταν είχαν συγκεντρωθεί εκεί χιλιάδες μουσουλμάνοι που προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα και να φτάσουν στην βόρεια Ευρώπη.
ΦΩΤΟ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο Μασκ ανακοίνωσε τη μαζική παραγωγή εγκεφαλικών εμφυτευμάτων το 2026
- Πρωτοχρονιάτικη επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη στο ΓΝΑ «Γεώργιος Γεννηματάς»
- «Αρκετά πια»! Ο Μεντβέντεφ ζήτησε εδώ και τώρα σκληρά αντίποινα κατά του Ουκρανονάτο
- Οι ισραηλινές αρχές θα απαγορεύσουν την πρόσβαση στη Γάζα σε 37 ΜΚΟ
- Δοξολογία για το νέο έτος στη Μητρόπολη με παρουσία της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας
- Έξαλλοι οι θαυμαστές του Stranger Things! “Κράσαρε” το Netflix στο τελευταίο επεισόδιο
- Άδωνις Γεωργιάδης: Με λόγια του αρχαίου λυρικού ποιητή Σιμωνίδη του Κείου οι ευχές για “Καλή Χρονιά”
- Άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί! Σοκαριστικός ο απολογισμός του χτυπήματος εναντίον της Χερσώνας
- Μ. Θεμιστοκλέους: “Δεν είχα σκεφτεί να ασχοληθώ με την πολιτική, όμως η μεγάλη αλλαγή έγινε στον COVID”
- Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης: Εκατό αντικείμενα αποκτούν φωνή και αφηγούνται το παρελθόν









