• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ξεκινούν ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ στην Μόρια, μουσουλμάνοι εναντίον αστυνομικών – Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

Ξεκινούν ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ στην Μόρια, μουσουλμάνοι εναντίον αστυνομικών – Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

epitheseis_metanastes
Δύσκολη η χθεσινή νύχτα. Κάηκαν όλα!!!

Χάος επικρατεί από τα ξημερώματα της Τετάρτης στην Μόρια!!!

Η χθεσινή δεύτερη φωτιά κατέστρεψε εντελώς την δομή φιλοξενίας στην Λέσβο, αφήνοντας χωρίς στέγη και έτοιμους για όλα χιλιάδες μουσουλμάνους.

Συγκεκριμένα, όπως σας μεταδώσαμε χθες, το βράδυ της Τετάρτης νέα μέτωπα φωτιάς ξέσπασαν στη Μόρια, ενώ παράλληλα στην ευρύτερη περιοχή επικράτησε ένταση ανάμεσα σε αλλοδαπούς και Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, περίπου 1.000 παράνομοι μετανάστες συγκεντρώθηκαν στην περιοχή Φυτώριο, μεταξύ Παναγιούδας και Καρά Τεπέ, όπου προσπάθησαν να σπάσουν αστυνομικό μπλοκ και να σκορπίσουν στο νησί.

Πέταξαν πέτρες κατά των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα.

Σύμφωνα με το Open, υπάρχουν τρία μπλοκ της ΕΛΑΣ, τα οποία προσπαθούν να απωθήσουν τους όποιους εξαγριωμένους μουσουλμάνους.

Στο Σίγρι βρίσκεται το πλοίο «Blue Star Chios», στο οποίο θα φιλοξενηθούν περίπου 1.000 πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο.

Η επιλογή του λιμανιού στο Σίγρι και όχι αυτού στη Μυτιλήνη, που βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της Λέσβου, θεωρείται ως «στρατηγική» υπό τον φόβο βίαιων επεισοδίων, καθώς η πρώτη περιοχή απέχει 94 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του νησιού.

Σκηνές στα πεζοδρόμια

Δύσκολη ήταν η πρώτη νύχτα μετά την καταστροφή του καταυλισμού με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, την Τετάρτη (09/09), να στήνουν σκηνές ακόμα και στα πεζοδρόμια, στον οδικό άξονα που ενώνει τον τόπο που βρισκόταν η δομή με τη Μυτιλήνη.

Επίσης, στην περιοχή Λάρσος που βρίσκεται σε απόσταση 3 χλμ., σε παλιά ανενεργή εγκατάσταση, έχουν στηθεί σκηνές και μερίδα μουσουλμάνων έχουν μεταφερθεί εκεί.