• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ξεκινά ο εμβολιασμός των αλλοδαπών στις δομές φιλοξενίας – Δεν θα είναι υποχρεωτικός

Ξεκινά ο εμβολιασμός των αλλοδαπών στις δομές φιλοξενίας – Δεν θα είναι υποχρεωτικός

Όπως επίσης και για τους εργαζομένους στις δομές.

Στα σκαριά μπαίνει η τελευταία και πιο καθοριστική φάση της προετοιμασίας για τον εμβολιασμό των αλλοδαπών αιτούντων άσυλο που βρίσκονται σε δομές φιλοξενίας σε όλη τη χώρα.

Ήδη από την περασμένη εβδομάδα έχει αρχίσει η καταγραφή όλων όσων θέλουν να εμβολιαστούν και δεν αποκλείεται οι πρώτοι μαζικοί εμβολιασμοί μεταναστών να ξεκινήσουν μέσα στον Μάιο.

Από το Υπουργείο Μετανάστευσης εμφανίζονται αισιόδοξοι πως οι αριθμοί των μεταναστών αλλά και των υπαλλήλων που δεν θα κάνουν το εμβόλιο θα είναι μικροί.

Προβλέπεται η χορήγηση όλων των διαθέσιμων εμβολίων, ενώ αυτή τη στιγμή παραμένει άγνωστο αν δοθεί και η δυνατότητα στον κάθε αλλοδαπό να επιλέξει την εταιρεία που επιθυμεί.

Από τη στιγμή που εκ των πραγμάτων η συντριπτική πλειοψηφία των αλλοδαπών στις δομές είναι νεαρής ηλικίας, από τις υγειονομικές αρχές κρίθηκε πως ο κίνδυνος σοβαρής νόσησης από κορωνοϊό είναι πολύ μικρός.

Χαρακτηριστικό είναι πως μόλις 11 άτομα καταγράφηκαν στις δομές σε όλη τη χώρα που ανήκαν στο ηλικιακό εύρος άνω των 80.

(φωτο: eurokinisis)