Βόμβα για την Ελλάδα! Αύξηση των μεταναστευτικών ροών;

Το μεταναστευτικό πρόβλημα μας άγγιξε έντονα το 2015 και συνεχίζει να μας επηρεάζει.

Παράλληλα οι δομές φιλοξενίας γέμισαν ασφυχτικά, ενώ οι Έλληνες νιώθουν ότι αν συνεχίσει έτσι η κατάσταση, τα πράγματα δεν θα πάνε καλά. Να σημειωθεί ότι υπάρχουν μετανάστες και “μετανάστες”.

Από ότι φαίνεται οι μεταναστευτικές ροές θα αυξηθούν. Από ότι καταλαβαίνεται η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο. Η επιβεβαίωση έρχεται από τα πιο επίσημα χείλη. Ακολουθούν μερικές από τις δηλώσεις που έκανε ο αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργος Κουμουτσάκος

«Οι μεταναστευτικές ροές στη Μεσόγειο συνολικά, και στην ανατολική Μεσόγειο ειδικότερα, παρουσιάζουν εμφανή αύξηση. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο μιας νέας μεταναστευτικής έξαρσης. Η κατάσταση αυτή επιβάλλει αυξημένη εγρήγορση, καλή προετοιμασία, αμοιβαία κατανόηση, στενή συνεργασία, υπευθυνότητα και ουσιαστική, χειροπιαστή και αποτελεσματική αλληλεγγύη. Οι αρχές αυτές πρέπει να ισχύσουν και στο θέμα της διαχείρισης των ατόμων που αποβιβάζονται».

«Στην Ελλάδα, που έχει εξαντλήσει τις δυνατότητές της και δεν νοείται να επιβαρυνθεί άλλο, γνωρίζουμε καλά ότι το θέμα των αποβιβάσεων είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο. Πρέπει επειγόντως να ενισχύσουμε τις επιχειρησιακές δυνατότητές μας και δια της FRONTEX».

«Τα λόγια και τα κείμενα απλώς πρέπει να γίνουν πράξη. Οι χώρες της πρώτης γραμμής, ο ευρωπαϊκός νότος το περιμένει. Και δικαίως».

Photo:pexels

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...